Fina Puigdevall

“La cuina és una artesania, un treball manual i dedicat”

Farà el sopar de l’Snow Club Gourmet de Grandvalira aquesta nit S’ha criat a la masia familiar d’Olot, on fa trenta anys va decidir crear un restaurant en què només s’utilitzen matèries primeres del territori de la Garrotxa. Actualment Les Cols té dues estrelles Michelin.

“La cuina és una artesania, un treball manual i dedicat”J. V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com arriba a crear el menú de l’Snow Club Gourmet?

Va sorgir del fet que Veuve Clicquot, un xampany francès, em va nomenar a mi i dues persones més dames de la beguda i llavors fem coses conjuntament. En aquest cas farem un menú i venim a ensenyar la cuina que fem nosaltres.

Quin menú oferiran en aquesta nit a Grandvalira?

Cuinarem el fajol, farem una cosa amb farro, portarem fesols de Santa Pau, que tenen denominació d’origen. També farem un plat amb bacallà i cuinarem un brou volcànic per donar una mica d’espectacle amb una pedra volcànica que fa tot de fum. I tot maridat amb xampany francès.

Utilitza productes de proximitat.

Correcte. De fet tenim un hort i un galliner al costat del restaurant, i a més ambdós es poden veure des de les taules. I després a la vall de Bianya també en tenim un altre de més gran on hi ha dos enginyers agrònoms vinculats al projecte i es cuiden de produir tot el que mengen els clients que venen fins aquí.

El restaurant se situa a la masia familiar. Li ve d’herència?

El projecte el vaig començar jo, i el cert és que a casa meva no ho veien clar que volgués muntar un restaurant, perquè trenta anys enrere el tema de la cuina no estava gens de moda. Però, amb temps i esforç hem arribat fins a on som avui.

El negoci té garantit el relleu generacional?

Sí, hem tingut la sort que la Martina, la meva filla mitjana, va dir que volia estudiar cuina i ara treballa amb mi com a cap de cuina. Així tenim sàlvia nova, noves generacions amb noves idees, i sí, garantim el relleu. És més, la Martina ve amb mi a cuinar.

D’on li ve la passió per la cuina?

Cada vegada penso més que és la influència de la meva mare, que va ser mestressa de casa. Tot i que potser inicialment no m’ho semblava.

Dona i cuinera. Com es compagina amb la vida familiar?

Bé, és una feina dura amb uns horaris complicats, però també és molt gratificant. Jo també vaig tenir la sort que la meva mare em va ajudar moltíssim a pujar les nenes. Penso que totes les feines tenen la seva exigència i si t’hi vols dedicar de veritat hi has de posar esforç.

Les Cols té dues estrelles Michelin.

L’estrella Michelin té un gran valor perquè et situa en un mapa. Crec que la primera és la que fa més il·lusió de totes, si n’aconsegueixes dos, doncs molt millor, ja que vol dir que agrades. I bé, sempre dic que has de desitjar la tercera per no perdre l’essència.

La cuina és un art.

Més que un art, per mi la cuina és una artesania, un treball manual i dedicat.

tracking