Moisès González

“Em plau pensar que ajudo a assolir els somnis de la gent”

Saber acompanyar en el camí vers l’èxit. Llicenciat en Dret, el 2007 va fundar amb la psicòloga Montse Rodrigues l’empresa d’assessorament personal Mo i Acció. Dimecres comença a la Seu un taller de lideratge organitzat per l’AEAU

“Em plau pensar que ajudo a assolir els somnis de la gent”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tothom pot esdevenir un líder?

De fet, tothom ja és el líder de la seva vida.

No veu cap diferència entre prendre les decisions personals del dia a dia i dirigir un grup de gent?

La gran diferència és la consciència d’estar exercint una forma de lideratge. Deixar de banda l’esquema mental jeràrquic tradicional és el primer pas per liderar-se un mateix i alhora per aprendre a delegar en les persones que t’envolten. La capacitat de delegar és el més important d’un líder? És molt important saber delegar, però no és l’única qualitat que ha de tenir un bon líder. Saber delegar implica no tenir por que hi hagi algú més capacitat que tu a l’equip, i això aporta un enfocament més humà a les teves decisions i afavoreix que cada persona doni el millor de si mateixa.

Tanmateix, liderar s’ha entès tradicionalment com un sinònim de manar?

Hi ha cada cop més la tendència a canviar aquesta mentalitat per un altre model de lideratge, més enriquidor, que consisteix bàsicament a incentivar que cada persona aporti les seves idees i a saber escoltar, perquè és d’aquesta manera com l’equip pot assolir l’excel·lència.

A partir d’una edat, però, la por que un altre pugui ocupar el teu lloc de treball pot condicionar força les decisions que prens. Això succeeix només si ets un líder amb poca autoestima. Un líder amb una autoestima sana no té cap recança que hi pugui haver algú més capacitat per al seu lloc.

És el mateix liderar una vintena de persones que una empresa amb centenars d’empleats?

Segons la meva experiència, no és el mateix. Cal adaptar-se a les especificitats de cada equip. Independentment de cada cas, però, hi ha característiques comunes a tot bon lideratge, com l’autenticitat, la coherència en les decisions i la capacitat de saber generar confiança.

Fins i tot quan has d’aplicar directrius en les quals no creus?

Quan passa això cal tenir la valentia de plantejar-ho obertament, fins i tot quan aquesta discrepància pot posar en risc el teu lloc de treball.

Com ha plantejat el taller que farà a la Seu?

No partirem de cap dogma. L’objectiu és que qui hi assisteixi pugui trobar les eines necessàries per desenvolupar la seva pròpia capacitat de construir un lideratge més fort.

En plena crisi, ho va deixar tot per endegar el seu propi projecte. Per què ho va fer?

És un projecte que em permet liderar la meva vida. Em sento a gust amb el que faig, i a més tinc la sensació que la meva feina és útil per a moltes persones. M’agrada pensar que ajudo la gent a assolir els seus somnis.

tracking