Marc Font

“No sé com anirà l'Andros però ho donaré tot, segur”

Passió per la muntanya a través de l’esquí i l’enduro 23 anys. Després de molts anys competint en esquí de muntanya s’ha decantat pel motociclisme. Aquest cap de setmana serà a la cita andorrana de l’AMV Cup del Trofeu Andros.

“No sé com anirà l'Andros però ho donaré tot, segur”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va sorgir l’oportunitat de participar a l’Andros?

Vam estar fent algunes curses aquest estiu amb Cristian España i ell va veure que estic molt motivat amb el tema de l’enduro. Vaig plegar de l’esquí de muntanya i com que sempre he fet moto m’he dedicat a la competició. Va veure que tenia el nivell suficient per intentar córrer l’Andros i com que el seu seu germà, el Xavi, està lesionat, em va demanar si m’agradaria córrer. Jo li vaig dir que m’encantaria.

Quin objectiu es marca al Trofeu Andros?

Per mi és una experiència completament nova, mai he corregut sobre gel. He estat mirant vídeos i estudiant-me l’estil de conducció dels pilots bons i m’intentaré quedar amb el més bo de cadascun i fer-ho el millor possible. No tinc una posició marcada perquè no sé com anirà ni les sensacions que tindré, però ho donaré tot, això segur.

Què és el que més li preocupa de córrer sobre gel?

El que em té molt nerviós ara i ho demano a tothom que puc és l’estat de la moto, com he de portar tot els reglatges i la mecànica. També el que més m’amoïna és el comportament de la moto sobre gel.

Ha pogut fer algun entrenament abans al circuit?

Havia de fer una Ice Gladiators abans, que faré el campionat, però la van anul·lar per falta de gel.

Per què el canvi de l’esquí de muntanya a la moto?

Sóc un apassionat de la munta­nya, tot el que sigui allà m’encanta i des de ben petit he fet els dos esports. He deixat la competició però no l’esport, segueixo anant cada dia a entrenar. Això ha sorgit perquè fa dos estius vaig començar a fer enduro i vaig tenir una lesió important amb la moto. Des de la federació no va agradar, i ho entenc, i vaig haver de triar una cosa o l’altra. Després d’onze anys fent esquí de muntanya veia que tampoc arribava enlloc, vaig voler canviar de xip i veure un altre món i viure més experiències. I la veritat és que el Cristian España, que m’ha ajudat molt, i la gent que he conegut en aquest món fan que estigui molt a gust i em motiva.

Per tant, no tornarà a competir en esquí de muntanya?

En l’àmbit professional, no ho crec. Estic estudiant fora d’Andor­ra i m’impedeix entrenar al màxim. Potser quan torni a estar per aquí em torna a agafar, però de moment descarto fer-ho professionalment. És un esport que m’encanta però ara triaré les curses que vulgui fer jo i que siguin d’esquí de muntanya pur.

Pateix més pujant una munta­nya amb els esquís o anar ràpid amb moto per muntanya?

Pujant pateixes de càrdio, però amb enduro tens el càrdio i, a més, la dificultat. Però crec que no es pot dir patir. Com diuen, sarna con gusto no pica.

tracking