Àngela Camp

“Competir a casa encara ens motiva més”

Va començar a patinar per imitar la germana gran Té 15 anys, ja ha representat Andorra en un Festival Olímpic de la Joventut Europea i serà una de les representants de casa a l’Open d’Andorra Internacional, que arrenca demà a Canillo

“Competir a casa encara ens motiva més”A. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar en el món del patinatge sobre gel?

La meva germana gran feia patinatge, i com que tots els germans petits volem fer una mica el que fan els grans vaig animar-me i vaig començar dintre d’aquest món. A més, com que visc a Canillo també era més fàcil per als entrenaments.

Com és el dia a dia d’entrenaments?

Doncs cada dia quan acabo el col·legi vaig directament cap a l’entrenament al Palau de Gel. Primer fem una mica d’escalfament, després entrem a la pista per practicar els diferents elements i per fer el programa sencer tal com seria a la competició, i després tornem a fer estiraments un cop hem acabat.

Encara vas a l’escola, és fàcil compaginar-ho amb els entrenaments?

Al final tot és qüestió d’organitzar-se el temps, i si ho fas, es pot portar tot bé, encara que és cert que al principi sí que és més complicat.

Al país només hi ha una pista, això ho complica encara més?

No, al final ho podem portar bé perquè ens organitzem, però sí que crec que faria falta promocionar més el programa d’esport-estudi perquè facilitaria la situació de molts esportistes.

Què significa per a una patinadora com tu poder participar a l’Open d’Andorra Internacional?

És una nova experiència i hi anirem a buscar una millora dels nostres punts.

Suposo que el fet que sigui a casa dona un punt extra de motivació.

Sí, això encara ens motiva més, i el fet d’estar a casa, com que estem acostumats a entrenar a la mateixa pista, ens facilita la feina.

Qui és el teu ídol en el món del patinatge?

És una patinadora russa que es diu Alina Zagitova que ara està en el millor moment de la carrera i que m’agrada molt com interpreta. A més, sempre que hi ha competicions internacionals les miro per intentar aprendre’n.

Quin és el teu somni?

M’agradaria arribar a aconseguir les mínimes per a l’Europeu o Mundial i poder-hi competir.

I participar a uns Jocs Olímpics d’hivern?

També seria un gran somni, però és encara més difícil poder-hi arribar i aconseguir-ho. Primer he de mirar d’intentar-ho amb un Mundial o Europeu, i després ja es veurà.

També vas representar Andorra al Festival Olímpic de la Joventut Europea d’hivern a Sarajevo. Què va significar?

Va ser tot un orgull per a mi poder representar el meu país en una competició com aquesta. Em va fer molta il·lusió i vaig fer-ho el millor possible.

tracking