David Tiago

“Andorra és un gran camp de proves per emprendre”

Ha desenvolupat Paymeter, una app per pagar pàrquings. Llicenciat en econòmiques, s’ha proposat, juntament amb el seu company i cofundador de l’app, Ignasi Carod, a fer evolucionar la manera de fer pagaments a Andorra.

“Andorra és un gran camp de proves per emprendre”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com sorgeix la idea de crear Paymeter?

Ens vam conèixer arran de coincidir en un projecte de l’empresa on treballava un amic. Tot va ser fruit de converses de cafè: ens en vam adonar que a Andorra hi havia una necessitat no coberta i que nosaltres podíem crear un negoci donant-hi solució.

Què volen dir?

Paymeter et permet pagar les zones d’aparcament des de l’aplicació. Es tracta d’una qüestió estratègica a Andorra, perquè, per moure’s, quasi tothom ha de pagar pàrquing.

Però d’aplicacions per pagar pàrquings ja n’hi ha moltes, què diferencia l’app que han desenvolupat de les altres?

Doncs ara ens trobem a la primera fase, però la nostra intenció és que en el futur no només serveixi per pagar aparcaments, sinó també benzineres, comerços... Volem que serveixi per vendre comerç de proximitat i fidelitzar la clientela.

Comerç de proximitat? Com plantegen fer-ho?

Ara mateix estem fent una fase de proves a la Massana. L’aplicació permet pagar els aparcaments del comú però també que els comerços regalin hores de pàrquing als seus clients. La intenció és que la gent utilitzi Paymeter per aparcar i que gràcies a això connecti amb el comerç local. Amb el temps volem que qualsevol mena de pagament es faci des de l’app.

Ha estat bona la rebuda?

De moment només treballem amb el comú de la Massana, però l’acollida ha estat molt bona en general. Les corporacions saben que han d’evolucionar i que d’aquí a uns anys hauran de treballar totes d’aquesta manera. Amb tot, el que estan més satisfets són els usuaris que participen en la prova pilot.

Quan sortirà al mercat de manera oficial?

La nostra intenció és fer el llançament a principis de desembre. I, de cara a l’any vinent, volem haver sumat més parròquies i intentar arribar a les estacions d’esquí. Una de les nostres idees és que es puguin reservar places de pàrquing, ja que sovint hi ha problemes per aparcar a les pistes.

És fàcil emprendre a Andorra?

Aquest és un país petit però molt complex, així que és un excel·lent camp de proves. Per exemple, només pel fet que hem d’arribar a un turisme molt divers ens veiem obligats a crear una plataforma amb diversos idiomes. D’altra banda, el contacte amb empreses i autoritats és molt més senzill. A banda que nosaltres hem comptat amb l’aval del NIU d’Andorra Telecom, que ens ha obert moltes portes.

I aconseguir inversions?

Hem rebut ajudes d’Actua i ens ha accelerat el NIU d’Andorra Telecom, però en altres països és més fàcil aconseguir finançament.

tracking