Edgar Tarrés

“El turisme és un reflex de la societat en la qual vivim”

“El turisme és un reflex de la societat en la qual vivim”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Turisme de benestar. Què vol dir ben bé aquest concepte?

Doncs es tracta que aquest període de vacances no serveixi només per descansar, sinó per transformar els nostres hàbits. Al cap i a la fi, per més que descansis un mes, si en treballes onze, vas acumulant tensió, estrès... El que volem és ensenyar a la gent a viure d’una altra manera i millorar el seu sistema de vida.

No n’hi ha prou amb un mes de vacances?

Sí que et relaxes, però si en tornar a la feina refàs les mateixes rutines, al cap de dues setmanes ja ni recordaràs que has estat de vacances. En canvi, si utilitzes aquest temps per obrir la ment, assajar un nou tipus de respiració o provar una nova activitat, pot canviar la teva manera de veure les coses a llarg termini. Facilitem eines perquè la gent gaudeixi més dels descansos i facin aquests canvis transformadors.

Sembla que encara és una opció minoritària, vostè com es va introduir en aquest món?

Doncs una mica de casualitat. De fet, jo abans era funcionari, però era una vida que no m’omplia. Feia cant harmònic i tocava el gong tibetà, que ajuden a arribar a un estat meditatiu, i el Patronat de Turisme de la Costa Brava em va proposar desenvolupar una activitat perquè van veure que es tractava d’una tendència en auge.

En auge?

Sí, en els últims anys el turisme de benestar ha crescut un 40% arreu del món, i s’ha convertit en la manera de viatjar que més afeccionats ha guanyat. En realitat, en països com el Japó està molt implementat.

I per què aquí encara anem un pas enrere?

Doncs hi ha algunes iniciatives, com ara classes de ioga, banys de bosc... Són activitats que es poden fer tant a Espanya com Andorra, però falten referents. Aquesta és una de les qüestions a les quals volem donar resposta amb el Mindful Travel Meet. Farem xerrades amb experts en el tema i tastets d’activitats. A més serà un espai per fer networking i connectar gent que fa aquests tallers i els establiments.

Quin és l’incentiu perquè els establiments se sumin al turisme de benestar?

Principalment, que existeix una demanda a la societat. Cada vegada hi ha més patologies relacionades amb l’estrès, la contaminació, el ritme de vida. Fixa’t en les empreses, per exemple. Cada cop s’opta per més activitats de team building dirigides a solucionar aquest tipus de problemes. En definitiva, el turisme és un reflex de la societat.

Es tracta d’activitats molt exclusives?

Sí, però no tant pel cost, sinó perquè sempre s’han de fer en grups petits. Si ho fas amb grups grans, potser tens més beneficis però et tires pedres sobre el teu terrat, perquè el teu públic no gaudirà tant.

tracking