Toni Zamora

“Hem de fer màgia amb la tecnologia, toca evolucionar”

Treballa en un nou projecte de temporada i està creant un documental. 17 anys. Escaldenc de naixement, es va iniciar en el món de la màgia als quatre anys i des de llavors ha participat en diversos espectacles arreu d’Espanya. Vol estudiar a l’Institut del teatre de Barcelona

“Hem de fer màgia amb la tecnologia, toca evolucionar”T. Z.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es va iniciar en el món de la màgia?

Sempre he sigut un amant de les arts escèniques i als 4 o 5 anys em van regalar una caixa de màgia i llavors va ser quan el meu caràcter va fer pum, i vaig començar. Quan tenia 10 anys em van agafar al Festival de màgia de Girona i als 14 o 15 ja vaig fer el primer espectacle a l’Escena Nacional.

Des de ben petit ha tingut clar que li agradaria dedicar-se a la màgia?

Bé, jo vull estudiar Interpretació a l’Institut del teatre de Barcelona, vull ser actor, més o menys. M’agradaria estudiar Text a Barcelona i després ja anar-me’n a l’estranger a fer Gest.

Li agradaria poder combinar ambdues professions?

Això encara no ho tinc gaire clar, l’únic dubte que tinc és si vull ser mag o actor, i això ja ho decidiré quan creixi i em senti a gust amb una de les dues coses.

Sent tan jove, creu que la gent se’l pren seriosament?

Al principi no, em prenien com un nen que està jugant, però després, quan em veuen a l’escenari, ja intueixen que no estic fent cap broma. Tanmateix, sempre he estat molt perfeccionista i he tingut les idees molt clares, i fora de l’escenari soc una persona bastant dura amb el meu equip, i m’agrada tenir els detalls tal com els tinc al cap.

Quina tipologia de projectes ha dut a terme?

Fins ara he fet molta màgia, però l’any passat vaig deixar-ho una temporada, tanta màgia i tan jove em va acabar cremant, i també perquè vaig estar una mica atabalat i m’havia de centrar en els estudis si vull anar a Barcelona. He estat amb els meus projectes i ara estem creant un nou espec­tacle.

Sense fer espòilers, quina serà la temàtica del documental?

Explico el que m’ha costat fer tot això, perquè a Andorra sempre m’he sentit molt sol, ja que hi ha molt poca diversitat cultural en l’àmbit de la màgia. Llavors explico com ho he fet, com he patit, és una història que ningú sap i m’agradaria comunicar-la al públic en general.

Arriba un punt que ja ho ha fet tot. Com es pot innovar?

Soc una ment molt inquieta i m’agrada ser diferent de la resta de mags. Sempre intento crear jocs nous o agafar-ne de clàssics i fer-los una volta de 360 graus per presentar-los d’una forma alternativa a la resta. Ara hem de fer màgia amb la tecnologia, toca evolucionar.

Creu que és necessari tenir algun talent?

Sempre he estat molt artista, llavors ha estat fàcil amb el públic, però quant a màgia sí que m’ha costat arribar al punt de dominar les cartes i tot plegat. La màgia no és fàcil perquè és molta matemàtica, habilitat amb les mans i moltíssima pràctica, per aquest motiu practico dues hores diàries.

tracking