Franz Armengol

“La nostra essència és el suport i l'educació als nens”

Al capdavant d’una ONG que celebra els vint anys. Lligat des de pràcticament els inicis al projecte, n’és el president des de fa uns mesos. El 12 d’octubre (Centre de congressos de la capital, 20 hores) l’entitat commemora l’aniversari amb una gala solidària.

Franz Armengol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vintè aniverari i celebració especial.

Complim vint anys formalitzats com a Infants del Món perquè abans havíem estat Infants del Mekong i volíem marcar la data amb una gala solidària, benèfica. L’entrada tindrà un preu de 10 euros i tota la recaptació anirà destinada al projecte de l’orfenat que tenim a Cambodja des de l’any 2003.

Aquest és el vostre projecte més emblemàtic.

És el projecte més gros, més important que hem dut a terme. Actualment són gairebé 400 nens els que es beneficien amb un projecte educatiu molt concret.

Mantenir-ho ha de ser costós. Tenen una estructura estable d’aportacions?

Tenim una estructura que vam haver de reconduir una mica perquè ens va fer mal la crisi, com a tot arreu. I la gala també té com a objectiu tornar a fer conèixer que Infants del Món som l’única ONG andorrana que funciona a través d’apadrinaments. Persones d’aquí d’Andorra que apadrinen nens a Cambodja i altres països. Amb la crisi vam perdre molts padrins i ens agradaria tenir més gent disposada a participar en el programa.

Quants padrins tenen actualment?

A la vora de sis-cents. I amb apadrinaments a Cambodja, Vietnam, Xile, Perú i Filipines.

Quin contacte estableixen amb els infants?

El sistema és directe: un infant, un padrí, i el compromís nostre és que cada tres o sis mesos puguin tenir notícies directes de l’infant i a més continuem amb el format de contacte de carta escrita pel nen, traduïda, evidentment.

Les persones veuen l’impacte del seu suport.

Molts padrins tenen la satisfacció que han vist nens que han arribat a graduar-se a la Universitat, o que s’han inserit al món professional. Evidentment, també hi ha nens que marxen perquè la realitat de Cambodja és crua.

Vint anys després, quins reptes tenen?

A Filipines li volem donar un impuls perquè hem anat perdent padrins i, pel que fa a Cambodja, continuar ajudant tots els nens de la comuna de Rohal, perquè la nostra tasca allà va començar per l’orfenat però hem destacat amb activitats de repàs als infants, un complement a l’escola pública. També hem introduït classes de robòtica i el 2020 o 2021 ens agradaria desenvolupar-ne d’art.

Com veu avui el rol de les ONG?

El paper de les ONG és més necessari que mai. La realitat cada dia ens recorda la necessitat d’ajuda. I la nostra tasca segueix sent la mateixa que fa vint anys: donar i permetre una educació als nens perquè se’n puguin sortir. No ens hem desviat de l’essència d’Infants del Món, que és aportar suport i educació als nens perquè tinguin un futur millor.

tracking