'Wiffy' Balart

“L'hoquei està arrelat al país, però en un petit cercle”

Acaba d’agafar les regnes del Seat Andorra HC, que arrenca avui (21.45 h) un nou curs 42 anys. Va arribar a Andorra fa set anys per jugar al primer equip i entrenar conjunts de base. Va jugar a l’OK Lliga amb l’HC Piera i a nacional espanyola.

“L'hoquei està arrelat al país, però en un petit cercle”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com afronta el repte de la banqueta del Seat Andorra HC?

L’accepto amb il·lusió i amb ganes. És una novetat per a mi portar un equip sènior. He jugat molts anys i he viscut a molts vestidor però mai m’havia plantejat portar un sènior. Se’m va posar damunt de la taula per part del club i veient la gent que està treballant a la junta, els jugadors que tenen aquí i el que buscàvem, va ser perfecte. Ens hi vam posar i estic molt content.

Com li va sorgir l’oportunitat?

Vaig pujar a Andorra fa set anys amb el primer equip, vinculat amb la base i entrenant alguns dels equips, i aviat vaig deixar de jugar per l’edat i perquè ja no tocava més. El Roger Corral va decidir que volia canviar d’aires i jo, content, perquè la primera opció que va buscar la junta va ser dir-m’ho a mi i no va anar a buscar ningú a fora. Primer vaig haver de reflexionar una mica. No era el meu pla de futur portar un sènior, però veient com estaven les coses ens vam engrescar tots.

Quin és l’objectiu per a aquesta temporada?

Tots els que ens encanta competir o ho hem fet alguna vegada el que volem és estar al més amunt possible. Seria genial poder entrar al play-off per l’ascens. És clar que primer ens hem de salvar, però el meu objectiu al final és el play-off. Si no m’ho plantegés així crec que no començaria.

Com traslladarà la seva experiència de pista a la banqueta?

Fa 15 dies que entrenem i de moment m’he trobat molt còmode i l’equip està content als entrenaments. Crec que sempre soc bastant clar, tampoc vull un hoquei molt complicat perquè no cal i ja anirem avançant de mica en mica. Continuarem amb la base que hi havia i a partir d’aquí posaré coses meves. Crec que no tindré problemes per transmetre-ho.

Era de fer bastants gols com a jugador, vol un equip que es caracteritzi per això?

Tindrem més problemes perquè costa. Sempre els dic que acabaré sortint jo. Però intentarem transmetre-ho i farem un hoquei bastant més directe.

Es comença a notar el retorn de la selecció a l’Andorra HC?

De moment encara no. Els nois que hi ha a la selecció encara estan a fora estudiant. Crec que la millora la tindrem, però en un, dos o tres anys. Penso que és necessari tenir una selecció.

Què creu que li cal a l’hoquei andorrà per fer un pas més?

No crec que li faltin gaires coses. L’estructura de club i els entrenaments són bons, potser falta quantitat de gent. Som poquets practicant aquest esport i és més difícil. Quan pots triar entre 1.000 per fer una selecció serà millor que quan en tens 10. I al final tenim feinada per reunir-ne 10. És un esport que està arrelat al país però en un petit cercle i hem de treballar des de la base, que ja està bé la feina que fem. És el futur.

tracking