Platja de Campeche

El paradís infravalorat del Brasil

El paradís infravalorat del BrasilÒscar Serrano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la costa est, a la part sud i lluny del centre d’una de les illes més infravalorades del Brasil, Florianópolis, es troba una de les millors platges que hi ha al continent, la platja de Campeche. Esplanada quilomètrica de sorra blanca i fina, aigua blava i freda sense cap mena de residu humà, una illa deshabitada a 1,5 quilòmetres que es pot visitar amb barca i unes onades que conviden a agafar la taula de surf. Tot això, sense deixar de banda els venedors ambulants que creuen cada 15 minuts proposant un mojito fred o, estant a Brasil no podia faltar, “caipirinha e caipirosca bem fridinha”, fa que Campeche i totes les platges que comparteixen la costa est de Florianópolis tinguin el nivell per superar les més conegudes de Rio de Janeiro, com Copacabana i Ipanema.

Com tota la costa de l’oceà Atlàntic, les platges destaquen per les seves grans onades, que en fan un destí perfecte per al surf. És per això que és habitual trobar casetes on per poc més de deu euros et fan classes per, si més no, poder-te posar dret sobre la taula. Per sort, una de les particularitats que té Campeche és que no té gaire aglomeració de turistes. Primer, perquè l’espai de sorra és tan gran que és difícil molestar-te amb el del costat i, en segon terme, perquè els únics turistes que van a Florianópolis són els argentins i, per la infraestructura que hi ha muntada al voltant, prefereixen anar a platges com Canasvieiras, al nord de la ciutat.

Platja paradisíaca, sol radiant i aigua cristal·lina, la barreja perfecta que passa al següent nivell amb l’illa de Campeche. Aquesta illa, situada a només a 1,6 quilòmetres de la costa de Floripa, és especial ja no només per la seva platja de la costa oest que, a diferència de les veïnes de davant, es caracteritza per una aigua molt més calmada, sinó perquè conté un arxiu arqueològic que data del 5000 aC. L’illa és un dels negocis més rendibles per Florianópolis, ja que és un lloc de culte per als excursionistes, que paguen poc més de 20 reals, uns sis euros, per arribar-hi en barca i fer la trilha de poc més d’un quilòmetre pel voltant de les runes amb un guia al capdavant.

Recomanem

Platja Mole Per als més atrevits, a 20 minuts de Campeche per un camí de muntanya es troba una platja verge i nudista on, amb roba o sense, tothom és benvingut a banyar-se.

tracking