Enric Closa

“El CrossFit atrau perquè, en una hora, treballes tot el cos”

Té l’honor de ser un dels dos primers andorrans a participar en els Crossfit Games. Ell i Míriam Torra, en categoria femenina, portaran la bandera del nostre país de l’1 al 4 d’agost a Madison (Chicago) als que, per molts, són els Jocs Olímpics d’aquesta cada cop més incipient disciplina

“El CrossFit atrau perquè, en una hora, treballes tot el cos”E.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça se l’ha guanyada sent el ‘fittest’ andorrà. Això sona a quelcom molt excepcional.

És ser l’home més en forma d’Andorra. Aquesta distinció i la plaça per participar en els Crossfit Games es fan a través d’una fase classificatòria de cinc proves a fer en cinc setmanes. Fins ara es feia al febrer i, a partir d’ara, es faran a partir de l’octubre.

Els Crossfit Games és la gran cita per un atleta que practica aquesta disciplina.

Com si fossin uns Jocs Olímpics. Arribar a més ja no es pot i a nivell de competició és el màxim. Com en ciclisme el Tour de França, per exemple.

I hi seran els millors del món.

Costa fer-se a la idea que competiràs amb les grans figures mundials. Ja vaig tenir la sort de poder-ho fer un parell de cops a Atenes, on hi havia gent top mundial. La impressió del primer cop el tindré igualment però el fet d’haver passat per això em permetrà, potser, estar més tranquil.

Com és el seu pla de treball?

Ara estem entrenant a Barcelona uns dies amb Marc Ordeig, un tècnic que és un referent a nivell europeu. Estic treballant amb ell des de principis d’any i ara hem fet més sessions de natació, de córrer i de bicicleta, que són pràctiques que normalment es fan menys.

Als Crossfit Games no saben quines proves hauran de fer.

No sabem res. Viatjaré dimecres que ve cap a Chicago per fer una aclimatació i després, el 28, ja anirem cap a Madison. Ens donen informació mínima i crec que fins al dia abans no sabrem res.

I com prepara una prova que desconeix si li faran fer?

Ens poden fer nedar en un llac, fer bicicleta, fer la vertical i afrontar un circuit, halterofília, dominades, wallballs, pujar una corda... i tot fet amb alta intensitat. Ens preparem depenent del que hi ha hagut anys anteriors.

Sembla l’examen de selectivitat, les POB.

(Riu) Més o menys. A mi m’agrada aquest format perquè crec que, si s’ha de demostrat qui és l’atleta més complet, també s’ha de demostrar sense haver practicat abans ni tenir informació. Tots anem amb les mateixes condicions, tot i que els professionals tenen més avantatge que els que som amateurs, evidentment.

Els premis són molt llaminers.

A banda d’un premi en metàl·lic i la medalla, als participants els atrau poder fer acords amb les grans marques. Això és el que, principalment, els atletes van a buscar; els patrocinis amb maques com Nike o Reebok que estan apostant molt fort pel Crossfit.

Què té el Crossfit que enganxa tant?

És un esport que atrau perquè, generalment, en una hora d’activitat treballes tot el cos. És molt variat i sempre s’aprèn.

tracking