Ronnie Furey

“Ara una videoconsola només et dura dos anys”

Gestiona una botiga de compravenda des de fa cinc anys. Té 42 anys i la meitat de la vida l’ha passat a Andorra. Coneix el món de l’electrònica en profunditat i al seu negoci ven, entre altres coses, videoconsoles i videojocs ‘vintage’, alguns per més de 200 euros.

“Ara una videoconsola només et dura dos anys”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com obre algú una botiga de compravenda? Ha de posar articles de la seva propietat per poder començar?

Quan vaig obrir, ja fa cinc anys, la botiga estava buida. Les primeres quatre o sis setmanes no vaig poder fer gaire, només comprar el que la gent portava. Tinc la sort que moltes persones em coneixien ja de la meva etapa a Escale, on vaig estar dotze anys, i van venir a vendre coses que tenien per casa i que no volien. A més, acabava de sortir la PlayStation 4 i molta gent venia a vendre la PlayStation 3 i els jocs. A partir d’aquí ja va arrencar.

Llavors fan falta molts diners per poder estar un mes només sense vendre res, només comprant…

Sí, de fet es necessiten gairebé 20.000 euros el primer mes per arrencar, però jo vaig tenir la sort que, com que el negoci va ser una inversió d’un amic, vam poder tirar endavant. Quan obres la botiga i els clients veuen que està buida, la gent al·lucina perquè no espera trobar-se això. A mi em deien: “Hòstia, no tens res!” Vaig trigar dues setmanes a fer la primera venda, una pel·lícula en DVD.

Com decideix què compra i què no?

Moltes vegades depèn de l’article que porta la gent o de si tinc prou material a la botiga. Normalment, si crec que puc vendre el producte sempre el compro, però si considero que potser em costarà molt que alguna persona s’hi interessi no l’agafo.

Com sap quin valor té cada article que la gent li porta perquè el compri?

Jo domino molts dels productes d’electrònica per la meva experiència a Escale, però si no tinc gaire clar quin valor té un article el que faig és preguntar a gent experta o mirar a Internet el preu de venda.

Quin és l’article més antic que té?

La ZX Spectrum, que és una videoconsola dels anys vuitanta. L’estic venent per 125 euros amb tots els jocs.

És l’article més car de la botiga?

No, el més car és un joc de Castlevania que té més de 30 anys. És molt difícil de trobar i aquí l’estic venent a 200 euros, però en altres llocs es ven a més de 300.

Quan començaran a revalorar-se les videoconsoles i els videojocs actuals?

És molt difícil, haurien de passar molts anys i ara les videoconsoles no arriben a tenir el mateix valor sentimental perquè duren molt poc. La Nes, la Supernintendo, etcètera, encara funcionen, però si et compres una videoconsola actual et dura dos anys com a màxim. En canvi, si treus la videoconsola antiga de l’armari i bufes una mica el cartutx encara funciona. Una PlayStation 4 no arribarà a ser vintage perquè ara només es construeixen videoconsoles de curta durada.

tracking