Fátima Freitas

“Ara hi ha molts homes que reben roses per Sant Jordi”

“Ara hi ha molts homes que reben roses per Sant Jordi”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què significa Sant Jordi per al gremi de la floristeria?

Personalment, a mi em sembla un dels dies més bonics de l’any. Però per als floristes en general és una campanya molt important, potser una de les més importants de l’any.

Us afecten les paradetes que molts estudiants posen per Sant Jordi als carrers?

Sí, nosaltres estem esperant les campanyes durant molt de temps per a poder equilibrar l’any comercial. Si hi ha un factor extern que ens perjudica la venda doncs no és gaire agradable. Però al final ho hem d'assumir perquè cada cop són més les parades que hi ha i no es pot fer res.

Com es presenta el dia?

És una incògnita perquè a l’estar tan a prop la Setmana Santa hi ha molta gent que ha marxat de vacances, així que no sabem com ens afectarà. Tenim l’esperança que vagi tan bé com el Sant Jordi passat, que va ser un gran dia.

Els turistes no compren?

Els turistes que no venen de Catalunya es queden bocabadats amb Sant Jordi perquè és una tradició molt bonica. El que esperem és que s’afegeixin també a aquesta campanya i ens vagi bé.

Quantes roses es poden vendre per Sant Jordi?

En un dia així podem arribar a vendre unes 1.500 o 2.000 roses. Si a més comptem les que utilitzem per fer els bouquets, la quantitat de roses venudes poden arribar a les 2.500 o 3.000.

Què és el que més es ven?

Són productes diferents. Els bouquets són més elaborats, tenen molta feina i per tant són més cars. Les roses per unitat, amb la seva espiga i la bandera, al final són les que més es venen. També es venen alguns rosals.

Segueix sent la rosa vermella la que més èxit té?

Sí, sens dubte, però des de fa un temps fins ara es ven moltíssim les roses grogues. Va haver-hi un augment molt gran de la demanda d'aquestes roses.

Les grogues? Tenen algun significat?

Les vermelles simbolitzen l'amor, sempre han estat les protagonistes, però les grogues suposem que es deu al que actualment passa a Catalunya. Hi ha molta gent que ha passat de la rosa vermella a la groga. La rosa blava també té molta sortida, ja que entre les tres formen la bandera andorrana.

La tradició diu que la rosa és per a la dona. Segueix sent així?

Cada cop a més homes els agraden les flors. Ara n’hi ha molts que reben roses per Sant Jordi, de la mateixa manera que hi ha dones que reben llibres. Crec que en aquest sentit hi ha un canvi de mentalitat. Al final són estereotips que es van adoptar però que van canviant perquè la gent també evoluciona. Abans a un home semblava que no li podies regalar una rosa. Això ja ha canviat.

tracking