Eva Vilarrubla

“Necessito el bàsquet perquè m'agrada moltíssim”

Tota una vida lligada a l’esport de la cistella.35 anys. Va jugar tres temporades a primera divisió, ara fa 3x3, és entrenadora de la base del MoraBanc i és una de les imatges de la campanya ‘Her World, Her Rules’ per promocionar el bàsquet fem.

“Necessito el bàsquet perquè m'agrada moltíssim”FIBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar en el món del bàsquet?

Als dotze anys vaig anar a una trobada amb el Sedis i vaig començar a jugar a bàsquet.
Va jugar a primera femenina. Què recorda d’aquella època?
Tots els coneixements que vaig aprendre d’estar amb jugadores americanes o amb espanyoles molt bones que em van ensenyar tot el que he sabut fer fins ara. A més, també el tema de la convivència i el fet de fer-me gran perquè vaig començar a primera amb 16 o 17 anys.
Com va ser el pas del bàsquet 5x5 al 3x3?
Vaig deixar el 5x5 i un cop havia arribat a Andorra el Jaume Tomàs va donar-me l’oportunitat de jugar a 3x3. Vaig entrar-hi, em va agradar i em va enganxar.
El 3x3 es veu molt espectacular des de fora, des de dintre també és així?
Es multiplica per dos i s’ha d’estar molt ben preparada físicament.
La FAB va pensar en vostè com una de les imatges de la campanya ‘Her World, Her Rules’ per promocionar el bàsquet femení. Que li va passar pel cap?
Vaig estar feliç de la vida i molt agraïda a la federació perquè pensés en mi.
Creu que ja era hora que des de la FIBA es fes una cosa així per promocionar el bàsquet femení i buscar la igualtat?
Sí, la FIBA està lluitant per molts temes diferents i aposta molt per les noies. És un projecte que porta amb molta qualitat, tant amb la captació com intentant millorar tècnicament. La nostra realitat és voler que augmenti la presència de jugadores.
Com està anant de moment la campanya?
El primer dia vam tenir moltes nenes que van venir a provar-ho i van sortir contentes. El programa ha impactat tothom perquè ha estat molt maco, tant les fotos com els missatges, i ha arribat a les nenes.
Enguany no es podrà fer el Preeuropeu de 3x3 al país...
És una llàstima. Estava molt ben organitzat, i fins i tot jugadores d’altres països estaven molt contentes de poder venir a Andorra.
Entrena la base del MoraBanc, què és el que més l’omple?
Quan vaig deixar de jugar vaig començar a formar-me com a entrenadora perquè trobava a faltar el bàsquet. Ara estic amb el grup de microbàsquet de 4 i 5 anys, i necessito el bàsquet perquè m’agrada moltíssim.
També és mestra. Aplica tècniques del bàsquet a la docència?
Sí, als alumnes els intento inculcar respecte, amistat o treball en equip. A més, com que saben la carrera que he tingut em tenen molt ben vista. Els valors que he après al bàsquet els intento transmetre a ells però a la part docent i educativa.
tracking