Guillem Gómez

“Aquesta Copa FAF ha de ser la primera de moltes”

Un dels actes emmarcats dins del 25è aniversari de la Federació Andorrana de Futbol. Dissabte se celebra la primera edició de la Copa FAF d’e-sports, una variant d’entreteniment que fa temps que causa una expectació desorbitant. Un torneig que arriba de la mà de l’empresa Esportia

“Aquesta Copa FAF ha de ser la primera de moltes”I.A.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba la primera edició de la Copa FAF d’e-sports.

La idea parteix amb la intenció de fer competir el jugador de la FAF, l’Adam Martí, amb rivals d’entitat. Bàsicament volem veure com està ara el seu nivell més enllà de les competicions que fa a Andorra.

Això també passa en el futbol real...

Sí, en part sí. Això no deixa de ser un joc, el FIFA 19, però és com quan els jugadors andorrans de futbol real van amb la selecció i surten a fora a jugar un Preeuropeu o Premundial, per exemple.

La Copa FAF es disputa ‘online’ dissabte vinent i els rivals que tindrà l’Adam no seran còmodes.

Gens. Pensa que els jugadors dels altres equips tenen un nivell bastant alt i que ja competeixen habitualment a Espanya. És normal que Getafe, Vila-real, Betis, Eibar i Reial Societat, que són els equips confirmats, siguin superiors d’entrada a l’Adam.

A Andorra som ambiciosos i no descartem res.

Ho sé! No descartis cap sorpresa, eh?[riu]. L’organització del torneig hem apostat per un format de competició diferent i es farà en mode ultimate team. Cada equip es crea la seva plantilla amb el seus jugadors i, per defecte, tots tindran una mitjana de 85 de nivell. D’aquesta manera tots poden partir amb opcions semblants tot i la diferència de nivell que hi ha.

Com serà el torneig?

Es jugarà a partit únic i amb eliminatòries de quarts, semifinals i final. És un format molt més dinàmic i emocionant. Hi haurà punts FIFA a repartir entre els jugadors i els espectadors que el segueixin per streaming també podran tenir premis. A més, a cada partit que jugui l’Adam se sortejarà una samarreta de la selecció.

Ara que hi penso, la selecció d’Andorra no surt al FIFA. Com s’ho faran?

Estem estudiant de quina manera es resoldrà això o si es podran editar els equips. Els rivals de la FAF, evidentment, sí que tenen els seus clubs representats en el joc, però ens agradaria que l’Adam pogués editar un equip amb els màxims elements d’Andorra. És difícil perquè això no depèn ni de la FAF ni de nosaltres, però volem treballar perquè l’any que ve el videojoc pugui incloure la selecció andorrana.

Esportia ja pensa en més edicions de la Copa FAF?

La nostra relació amb la federació va néixer fa dos anys, quan vam fer el draft per escollir el millor jugador de FIFA d’Andorra i per representar la FAF en diferents tornejos. Ara hem creat el primer torneig en línia i segurament farem més passos endavant. Per tot plegat no parlem de Copa FAF, sinó de la primera Copa FAF, ja que esperem que el projecte tingui més volada i poder afegir més esdeveniments o seccions en el futur molt proper.

tracking