Guillem Acosta

“Si cada alumne porta un amic o familiar serà un èxit”

Estudiants solidaris. 13 anys. Estudia primer de segona ensenyança a Santa Coloma. El seu curs ha organitzat una campanya de donació de sang que tindrà lloc aquesta tarda (de 16 a 20 hores) al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

“Si cada alumne porta un amic o familiar serà un èxit”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va néixer aquesta iniciativa?

Tot va sorgir a partir d’una notícia que vam veure al diari, que deia que a Andorra fa falta sang, que no hi ha prou donants. A partir d’aquí ens vam preguntar què hi podíem fer, així que vam decidir posar en marxa una campanya de donació per conscienciar la gent de la importància de donar sang.

Com ho heu treballat?

Principalment en dos blocs: per una banda, la publicitat i la difusió de la campanya. Ens van fer una conferència sobre màrqueting per aprendre sobre com comunicar i difondre entre la població aquesta activitat. Per un altre costat, hem treballat diferents aspectes relacionats amb la sang dins l’assignatura de ciències naturals: quina és la seva importància i la seva funció.

Ha estat complicat organitzar la campanya publicitària?

No, perquè ens hem organitzat en grups d’interès, amb dues branques d’activitat. Una més tecnològica, amb grups que treballaven amb xarxes socials i vídeos, i una altra més manual, per elaborar els tríptics i els cartells.

Quants alumnes participeu en el projecte?

Tots els de primer curs de segona ensenyança d’Encamp, Ordino i Santa Coloma, uns 300 en total. I pràcticament tots hem fet alguna tasca. I per a la recollida de sang d’avui ens hem organitzat en diferents franges horàries, perquè tothom hi pugui participar.

Hi haurà molta feina a fer...

Sí, perquè hi haurà alumnes que estaran a l’entrada, per donar la benvinguda als donants, d’altres repartiran tríptics, d’altres donaran uns regals que hem preparat a classe, d’altres faran fotos... Alguns també s’encarregaran de repartir el menjar a les persones que hagin donat sang. Hi haurà feina per a tothom.

També us ajuda la Creu Roja.

Sí, i de fet hi ha moltes entitats i empreses implicades: la Creu Roja ens ajuda pel que fa a l’organització, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya és qui fa les extraccions –i el que recollim hi anirà destinat–, el Centre Comercial Andorrà ens proporciona el menjar i el comú d’Andorra la Vella ens cedeix l’espai.

Quina acollida espereu que tingui la campanya?

Esperem que força. Si cada alumne porta un familiar o amic ja serà un èxit: això representaria més de 300 persones. Però volem que vingui molta més gent.

Què li diries a una persona reticent a donar a sang per convèncer-la que vagi aquesta tarda al Centre de Congressos?

Li faria pensar quines conseqüències positives té donar sang: salvar vides, ajudar persones malaltes, garantir reserves de sang suficients per atendre accidents o emergències... Només cal reflexionar en aquestes coses per adonar-nos de la importància que té.

tracking