Maria Jacobs

“La música és millor que les paraules, arriba directa al cor”

19 anys. Nascuda a Barcelona però resident a Valls, avui oferirà un concert amb cançons del seu primer disc i amb versions d’altres músics al Hard Rock Cafè d’Andorra la Vella

La cantant Maria JacobsM.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maria Jacobs. Nom real o artístic?

Real. Soc catalana com la meva mare, però el meu pare és belga. Ell és de la part de Flandes i allà Jacobs és un cognom molt comú.

Com va començar a la música?

Des de ben petita vaig començar amb el piano i hi vaig afegir l’orgue, l’acordió i la guitarra. Als 12 anys amb un bon amic, el Jordi Vives, vam fundar un grup juvenil musical, Els Pessigolles, que va durar fins al 2017. Als 13 anys vaig començar a compondre cançons.

És molt jove, però ja té discos.

Sí, als 17 anys vaig recopilar totes aquelles cançons en el meu primer disc, 7teen Secrets, on combino anglès i català. Les cançons duen uns sentiments d’un pop fresc d’adolescència amanit amb estils diferents. Hi ha un tema dedicat a la mare (La millor estrella), un altre basat en un conte holandès que parla sobre la importància del cor (Better than your brain) i un que està dedicat a les persones que pateixen una malaltia o discapacitat (Senzillament t’estimo). En una cançó col·labora Guillem Solé, de Buhos (Fins a la fi).

I no ha parat des dels 12 anys.

Ara mateix estic immersa en el projecte del segon disc, amb un estil i personalitat pròpia (pop country català-anglès) de la mà del productor barceloní Marc Martin. En aquest temps també he posat veu a obres literàries que han anat als Estats Units, i recentment al disc de la Cantata de la Llegenda de Sant Jordi, de Jordi Cartañá. He col·laborat amb una productora de musicals com a coach vocal i he participat amb la banda en festivals de la Casa de la Música, Riubombori, l’Acústica de Figueres, on hem aconseguit el Premi Joan Trayter.

Vol viure de la música?

Tinc dues grans passions, la música i la ciència encarada a la salut, i he enfocat la meva vida cap als dos vessants. Gairebé cada cap de setmana tinc concerts amb els diferents formats de duo, trio o quartet, i a banda estic estudiant el segon curs del grau de fisioteràpia. La intenció és després endinsar-me en l’osteopatia i la musicoteràpia.

És una cantant poliglota.

Sí, canto versions en diferents idiomes, tot i que el català i l’anglès són els que faig servir més. Però per escriure, l’anglès és amb el que em sento més còmode.

Què pensa de les plataformes com Spotify o YouTube?

Totes les plataformes i ajudes a la música afavoreixen poder continuar endavant. La música té un poder especial, arriba sense cap filtre a totes les persones. Quan escoltes música sembla que et transportis a un altre indret. És molt millor que les paraules, perquè arriba directa al cor.

Què sentirem avui?

Vaig en format solista. Faré una combinació de versions i cançons pròpies per poder passar tots una estona ben bonica.

tracking