Edgar Serra

“Només es pensa en el futbol i els diners que s'hi guanyen”

27 anys. Nascut a Parets del Vallès, combina la tasca de seleccionador amb la de director tècnic de la Federació Andorrana d’Handbol, i vol promocionar, difondre i ensenyar a estimar l’esport al país

Edgar Serra, seleccionador cadet d'handbol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què significa per a vostè ser seleccionador andorrà?

Ser seleccionador sempre és un privilegi, poder representar el teu país arreu és un honor, no soc andorrà, però me’n sento gràcies a la gent que compartim el món de l’handbol.

Per a algú del món de l’handbol, competir internacionalment en la seva disciplina ha de ser especial.

Poder competir en un torneig internacional és un honor i fer-ho amb un grup de jugadors que entreno des de fa tres temporades és molt especial. De la primera vegada que els vaig veure fins ara hem evolucionat molt, ens falta creure en nosaltres mateixos per poder arribar més lluny. Tenim la sort que competim a Catalunya i el nivell és alt, fet que ens permet millorar molt com a equip.

Així doncs, com valora el desè lloc al Campionat d’Espanya autonòmic?

Estem satisfets, els nois ho han deixat tot a la pista i és el que demanem. Es pot pensar que és un mal resultat, però Espanya és un referent en el món de l’handbol i jugar contra seleccions de països tan potents sempre ens posa en el punt de mira.

Com de difícil és confeccionar una selecció en un esport d’equip que, a més, no és el majoritari al país?

És difícil, i més en un esport minoritari. Els seleccionats són els mateixos jugadors que hi ha en un club. Amb això vull dir que afrontem la competició amb el que tenim i ho hem de saber gestionar, però també és cert que ens coneixem i sabem fins on podem arribar, som amics i això a la pista es nota. En tots els esports d’equip cal cohesionar el grup i això nosaltres ho tenim.

És un esport que cada vegada té menys incidència mediàtica, com els afecta?

Ens afecta molt, l’handbol és un esport atractiu i tot i que a la majoria de nens els agrada jugar i fer gols amb la mà, el problema que té, com tots els esports minoritaris, és que la societat en general només pensa en el futbol i en els milions que s’hi guanyen.

Com veu el futur de l’handbol a Andorra?

Està assegurat, estem treballant la base, hem creat una lliga nacional de minihandbol que es durà a terme un cop finalitzat l’esquí, hem d’entendre la situació del país i les competències esportives que hi ha, per això treballem per tal que els jugadors actuals estimin l’esport, hauran de ser els futurs entrenadors i dirigents de l’handbol andorrà.

Com valora el nivell de la base actual amb vista al pas dels jugadors a sènior?

Estem en la fase de consolidació, volem que els equips competeixin i els resultats arribaran. Estem aconseguint tenir un equip de cada categoria i això serà important per formar i consolidar una selecció de nivell.

tracking