Sergi Casabella

“Estic motivadíssim amb el debut a la Copa del Món”

Tota una vida lligada al món de l’esport. 20 anys. Estudia a Font Romeu i des d’aquesta temporada forma part de l’equip nacional d’esquí de muntanya, que al gener començarà el calendari de la Copa del Món de l’especialitat.

“Estic motivadíssim amb el debut a la Copa del Món”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar a practicar l’esquí de muntanya?

Ara fa cinc temporades que en faig. Havia començat fent curses de muntanya i vaig entrar al CTM (Centre de Tecnificació de Muntanya) que tenia la FAM, i com que a l’hivern feien esquí, m’hi vaig iniciar.

S'esperava arribar fins aquí sent tan jove?

No ho sé. Va començar com una activitat més per entretenir-me, i últimament sí que s’ha convertit més en la meva prioritat. Al final, el fet de treballar i perseguir un objectiu et fa millorar, però no em conformo amb el nivell que tinc i vull intentar arribar al més alt possible.

Què suposa formar part de l’equip nacional d’esquí de muntanya?

És una gran sort perquè tenim moltíssimes ajudes i som quasi un equip professional. Tenim ajudes en l’àmbit tècnic i també ajudes econòmiques de la Federació Andorrana de Muntanyisme i per part de Govern, que és la clau.

Estan al final de la pretemporada, com està sent?

Ja estem fent algunes curses, sobretot de preparació per aquí, pel país i pels voltants. De moment estic motivat, és el primer any en categoria sènior i me’l prenc més per aprendre com canvia la categoria, les curses i els contrincants.

Com es planteja el debut a la Copa del Món?

Estic motivadíssim i primer vull veure com estic. Soc conscient que m’he preparat el millor possible i vull veure una mica com va, provar-me jo, veure com van els rivals i fer-ho el millor possible. No em marco cap objectiu de posició perquè no conec el lloc en què em ficaré.

No es marca objectius, però amb quin es donaria per satisfet?

Des de la FAM ens marquen uns objectius pel que fa a percentatges de temps, i aconseguir-los per a mi seria gairebé el súmmum perquè són accessibles, però també exigents, i s’ha de treballar i fer una bona cursa.

Fins on li agradaria arribar?

M’agradaria arribar a poder viure d’aquest esport, però sabem que no és olímpic, i encara que estigui creixent falta professionalitzar-se molt.

És fàcil compaginar l’esport amb els estudis?

Sí, estudio STAPS a Font Romeu i com que tenim estatus d’esportista d’alt nivell que proporciona la secretaria d’Estat d’Esports, ho facilita tot, i a més, en estar a Font Romeu i tenir les pistes al costat, ajuda a entrenar.

Com entrena a l’estiu?

Jo soc dels que fan poques curses i entreno principalment amb bicicleta de carretera o muntanya.

Havia fet altres esports?

Sí, una mica de tot, futbol sala, bàsquet, taekwondo i esquí alpí.

tracking