Alfred Sanromà

“Intentem que el plaer de menjar gelat sigui saludable”

Va portar els gelats tailandesos a Andorra gràcies a la Serenalla Market. 40 anys. Va estudiar a l’escola d’hostaleria i restauració de Barcelona, on va decidir que es volia dedicar al món de la cuina. Viu a Sort i fa dos anys va pujar-se a una ‘foodtruck’ per vendre gelat artesà arreu.

“Intentem que el plaer de menjar gelat sigui saludable”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és la Fresca del Pirineu?

És una gelateria en què fem gelats tailandesos al moment a partir de productes naturals, com poden ser diferents fruites i pastissos casolans. Intentem que el plaer de menjar gelat sigui saludable.

Què diferencia el gelat tailandès del convencional?

El tailandès es fa en rotllos sobre una planxa freda a menys 25 graus on es pica la fruita i s’afegeix la base del gelat. Per això és molt més nutritiu que el gelat italià, el convencional, que té molt aire i és més cremós.

Menjar gelat és saludable?

Sí, quan porten poc sucre i pocs additius. Nosaltres fem gelats amb fruita fresca i aconseguim que siguin nutritius i no tinguin sucre.

El gelat processat és diferent?

El gelat processat, a banda de portar ingredients per conservar el gelat amb les mateixes propietats i frescor durant molt de temps, porta molt de sucre. Per això, a la Fresca volem que qualsevol pugui gaudir d’un gelat sense el compromís d’haver de menjar una cosa poc nutritiva.

Sembla complicat veure gelats sense conservants i amb poc sucre als supermercats.

Això depèn de la demanda, ja que si aquesta creix deixarà de ser complicat veure gelats artesans als supermercats. Si la gent vol coses més saludables, les grans empreses faran coses més saludables.

Quin és el gelat que més us demanen?

Ens demanen de tot, però nosaltres intentem que siguin gelats amb la fruita de temporada. Per tant, recomanem el gelat en funció de l’època de l’any.

En tot cas, quin és el gust preferit dels seus clients?

El de gerds i el de maduixes dels Pirineus, que són molt bones. A més, demanen molt el pastís de formatge.

I el seu?

El de gerds amb préssec, quan és temporada.

Parla sempre de temporada.

Sí, el nostre gelat no porta conservants ni cap ingredient que faci que la congelació sigui bona al cap d’un temps. S’ha de menjar al moment i nosaltres hem d’aprofitar la collita de la zona del Pirineu per elaborar-lo i ser diferents.

Els gelats són només per a l’estiu?

Arreu d’Espanya i França ens dediquem als mesos d’estiu perquè hi ha una cultura que el gelat és, precisament, només per als mesos de l’estiu.

Vostè treballa en una ‘foodtruck’, perquè va triar aquesta opció?

Sempre m’ha agradat molt anar de poble en poble i conèixer gent. Anar en un camió és el que em permet elaborar gelats i alhora presentar una proposta visual.

tracking