Frans Visent

“A la competició hi havia bon ambient entre nosaltres”

Va participar a la final de l’Olimpíada robòtica. Té 13 anys i el cap de setmana passat va competir amb l’equip Júnior del Principat a la competició que va tenir lloc a Platja d’Aro. Havien de construir un robot innovador amb materials LEGO.

“A la competició hi havia bon ambient entre nosaltres”Enric Revuelta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com vas viure aquesta experiència a Platja d’Aro?

És sobretot l’ambient que hi havia entre nosaltres. Ens ajudàvem moralment i també vaig trobar-me amb amics amb els quals havia competit l’any abans, a Múrcia.

Quin és el funcionament d’aquesta competició?

Nosaltres havíem de portar desmuntat el robot fet amb peces LEGO que ja havíem dissenyat. Un cop allà, l’havies de tornar a muntar. Després, et posen un repte sorpresa, que en aquest cas era llegir un codi i programar el robot, però no pots tenir contacte ni amb l’entrenador ni amb els pares.

I què et va semblar el repte?

Va ser molt difícil, perquè la programació era molt extensa. Ens van fer una prova en què havíem de girar tot el programa i la veritat és que costava molt.

El contacte que tens amb les peces LEGO ve de molt temps enrere?

Sempre m’han agradat i abans de començar a l’aula tecnològica ja tenia robots a casa per programar. Sobretot, m’agrada construir cotxes i vaixells.

Què t’agradaria estudiar quan siguis gran?

M’agradaria estudiar robòtica. Ja estic estudiant alemany per poder anar a Alemanya a estudiar.

Des de quan fas competicions de robòtica?

Faig competicions de robòtica des de fa dos anys. També vaig començar a practicar-la com a activitat extraescolar. M’agrada tot el que està relacionat amb la robòtica i la programació.

També ajudes a casa quan cal reparar alguna cosa?

Sí, també ajudo. A més, també m’agrada fer molts invents i a casa el pare m’ajuda.

Explica’m alguna reparació que hagis arribat a fer.

Una vegada el meu ordinador feia un soroll molt estrany. L’engegava i al cap de poc temps es tornava a apagar. Vaig pensar que potser hi havia algun problema amb el ventilador i vaig decidir treure’l. Quan ho vaig fer, vaig veure que hi havia una peça a dins que no el deixava girar.

Te’n vas sortir per tornar-lo a muntar?

Mentre desmuntava l’ordinador vaig agafar el telèfon mòbil i vaig posar a gravar tot el que feia. D’aquesta manera, en cas de no recordar-me’n, tenia el vídeo per tornar-lo a veure i només calia fer el mateix procés però al revés. Finalment em va fer falta, més o menys ho sabia tot.

Tens paciència per a aquestes coses?

Sí, més o menys tinc paciència. Per exemple, a la competició es va produir una situació en què havíem de decirir si havíem de canviar algunes coses. Amb l’equip ens vam aturar i vam pensar. Després de reflexionar vam decidir que s’havia de canviar.

tracking