Xavi Casas

“Aquest és un any per lluitar per estar al capdavant”

Membre de la selecció andorrana que participarà al Trial de les Nacions 39 anys. Té un ampli recorregut en el món de la bici de trial i la moto el va acabar de captivar fa tres anys. Assegura trobar-se en un gran moment físic i amb moltes ganes d’ajudar l’equip nacional a millorar

“Aquest és un any per lluitar per estar al capdavant”I. A. C

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana, a Sokolov, afronta la tercera experiència al Trial de les Nacions amb la selecció.

Em trobo molt bé i estic força content. Cada any el meu nivell està més a prop de les places capdavanteres i enguany crec que és el que en millor forma física em trobo.

En l’àmbit col·lectiu, el grup també arriba més preparat.

Sens dubte. A poc a poc anirem buscant resultats però penso que és un any que podem estar al capdavant. L’objectiu, sempre, ha de ser millorar els resultats anteriors.

El Trial de les Nacions és una cita especial.

Sí, perquè durant l’any competim entre nosaltres a Andorra i ara som companys. Tot i això, tot i la rivalitat que hi ha entre nosaltres, mai és comparable a la que puc tenir amb altres pilots en un Campionat d’Espanya o del món. Aquí som companys i ens ajudem bastant entre nosaltres. Aquesta és l’única cursa que la companyonia és al cent per cent i si, per exemple, un falla en una zona esperes que l’altre ho pugui resoldre. Entre tots intentem aportar tot el que tenim i la nostra experiència.

També viatja l’Alba Villegas com a ‘team manager’.

Tenir la figura d’un director d’equip és molt important. L’any passat no era tan específica i l’Alba ha fet Mundials de trial en moto i sap gestionar el grup molt bé. En els entrenaments ja ho hem pogut comprovar. A més, en plena competició, quan estàs en alguna zona, necessites una persona que et pugui indicar on tens la roda de darrere o si pots dona gas a tope o no... i, en aquest sentit, l’Alba té suficient experiència i serà la directora d’orquestra. No oblidem, tampoc, la figura dels motxillers, del Jordi Nicolau i el Miquel Àngel García, que faran un paper prou important en parets fortes i altes. A més, incorporem un mecànic, que l’any passat no en teníem.

Què pot aportar la incorporació del jove Quim Altés?

És molt important que la federació incorpori nois joves a la selecció i amb talent com ell. La meva veterania o la del Miquel [Font] amb la seva aportació, la d’un pilot jove, ens permetrà millorar i que ells es vagin formant i acumulin experiència. Serà una barreja molt positiva. Amb la base que hi ha, que està empenyent darrere, no descarto en uns anys fer un Top-5 o un podi. És complicat, però es pot començar a lluitar per resultats bons.

Com és el circuit de Sokolov?

Un lloc que em porta molts bons records. He fet set Mundials en bici i sempre que hi he anat he fet podi. Vaig fer un segon i tercer lloc. Recordo que allà són trials durs i acostumen a fer-se sobre mullat. És un terreny complicat, humit, amb fang, sota d’un bosc, i s’ha d’anar molt fi per les zones perquè és fàcil fer errades.

tracking