Reserva natural Massai Mara

Escenari de safaris

Escenari de safaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Safaris significa viatge en la llengua suahili. Kenya és l’epicentre dels safaris a l’Àfrica. És també la terra de diverses ètnies, llar dels kikuius, els samburu, els kalenjin o els massai, els probablement més coneguts. Un poble que tradicionalment ha sigut nòmada i ha viscut de la ramaderia. Ara han adoptat un estil de vida seminòmada, en el qual combinen els seus costums amb activitats destinades al turisme.

Massai Mara és una reserva natural nacional situada al sud-oest del país, a la regió del Serengueti. El tour més típic és realitzar una excursió amb un vehicle 4x4 o furgoneta per endinsar-se al seu territori. Dona recer a elefants, girafes, rinoceronts, lleons, guepards, hipopòtams, una infinitat d’antílops... No en va els creadors d’El rei lleó es van inspirar en aquesta zona.

Des del vehicle el visitant té el luxe de poder observar gran quantitat d’animals en el seu hàbitat natural. La reserva és un espai protegit, on només es pot entrar amb un guia i durant certes hores al dia, però no és un parc d’atraccions. Les fotografies resultants de l’experiència poden ser meravelloses. Un elefant mamant, la lluita de dos nyus mascles per una femella o els hipopòtams banyant-se al riu, són algunes de les imatges més comunes. Trobar rinoceronts, en canvi, és més complicat. L’animal està en greu perill d’extinció per la caça furtiva en la recerca del marfil.

La jornada turística sol acabar amb una visita a un poblat massai. Reben els convidats amb la seva dansa de benvinguda. Els més joves de la comunitat canten i salten el més alt que poden. Criden l’atenció les joies que llueixen, arracades i collarets de colors vius. Vesteixen amb teles que cusen ells mateixos i sempre porten amb utensili de fusta, una mena de bastó. Habiten en cases construïdes amb una mescla de fang i excrements d’animals, tasca que realitzen les dones. Les lleis recents els prohibeixen la caça d’animals com els lleons. Cada cert temps canvien de lloc a la recerca de nous prats per als seus ramats. Per als massais les vaques són sagrades. Ara, també cuiden el turista, una de les seves principals fonts d’ingressos.

RECOMANEM

Mercat d’artesania. Un grup de dones munta paradetes per vendre souvenirs, com ara figuretes d’animals tallades en fusta o collarets. Comprant s’afavoreix l’economia de la comunitat.

tracking