Xevi Verdaguer

“Cal conèixer el nostre cos i tenir hàbits saludables”

La importància de la psiconeuroimmunologia. El pròxim dilluns 9 d’abril (21 hores) al Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià imparteix la conferència ‘Transforma’t’ que tractarà de salut hormonal.

“Cal conèixer el nostre cos i tenir hàbits saludables”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és la psiconeuroimmunologia (PNI)?

És una especialitat mèdica que es basa en l’estudi de les persones des del sistema nerviós fins al sistema endocrí i el sistema immunològic. És una medicina multidisciplinària.

Podria fer cinc cèntims de la conferència ‘Transforma’t’?

És la suma d’enteniment i entreteniment. Al llarg de la conferència parlo de salut hormonal i PNI, però gràcies a la producció de El Terrat és una trobada més dinàmica.

Com la fan dinàmica?

Doncs mira, hi ha vídeos en tres dimensions, aportacions d’humoristes i una escenografia, tot amb l’objectiu que la divulgació sigui més entretinguda.

Quan parla de salut hormonal a què es refereix?

Hi ha molts problemes de sa- lut relacionats amb les hormones. Per exemple, un excés d’estrògens en els homes pot provocar acumulació de greix al pit i a la panxa. En la conferència explico com identificar aquestes situacions.

Com pot identificar la manca o l’excés d’hormones?

Perquè sé quins símptomes tenim els humans quan una cosa no va bé, per exemple, tenir dolors premenstruals a final de mes. No és normal que a final de mes la regla faci mal.

Hi ha algun ‘mite’ de l’alimentació que sigui fals?

No existeixen els superaliments! Els aliments quan arriben a l’intestí es digereixen segons la microbiota de cada persona d’una manera o d’una altra en funció del metabolisme.

Creu que hem de ser més crítics amb la nostra salut?

Cal conèixer el nostre cos i tenir hàbits saludables, al final les persones han de tenir responsabilitat sobre la seva salut.

Quins hàbits saludables s’haurien de seguir?

Doncs alguns hàbits saludables de sentit comú, com són la pràctica d’exercici físic, una bona alimentació, la gestió de l’estrès amb la pràctica de meditació, el contacte amb el sol...

Diversos mitjans s’han fet ressò de la seva feina, com l’ha afectat tanta atenció?

Jaume Barberà em va conèixer i em va donar cinquanta minuts de televisió en prime time amb l’objectiu de divulgar aquest coneixement i gràcies a això potser hi ha molta gent que ha canviat els seus hàbits.

Ha tingut alguna decepció?

Decepció no. A vegades, però, no és el moment de fer un canvi en un hàbit d’un pacient per exemple. Si no es pot fer, no passa res. De fet, a vegades va bé equivocar-se per veure l’afectació que tenen les coses, i saber això dona un grau de seguretat.

I alegries?

Cada dia tinc alegries! Tinc una feina molt agraïda que té una gran recompensa emocional. Quan torno a veure un pacient i escolto que ha canviat els seus hàbits de vida i ja no té dolor, o una parella que finalment es queda embarassada és una alegria.

tracking