Estefanía González

“El ganxet és el nou ioga, ja que et permet desconnectar”

Col·laborarà en el curs de ganxet solidari d’Unicef ‘El fil solidari’. Imparteix tallers presencials i en línia en els quals ensenya a elaborar accessoris com ara bosses o sabates amb llana a través d’una metodologia més modernitzada

“El ganxet és el nou ioga, ja que et permet desconnectar”Estefanía González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va sorgir la idea de dedicar-se a fer ganxet i a crear el blog Santa Pazienzia?

Va ser a causa d’un accident d’esquí. Com que havia de reposar, estava molt avorrida i vaig començar a mirar tutorials que després van desembocar en la creació del blog. Vaig aprendre a fer ganxet per internet i com que també m’agradava el tema dels blogs i el disseny de web, tot això es va unir i va néixer Santa Pazienzia, dedicada a l’ensenyament del ganxet.

Quina és la diferència amb el ganxet de les àvies?

Sobretot amb el material que s’utilitza. Ara es fan servir llanes més gruixudes, que et permeten en una tarda acabar un projecte. Abans els fils eren més fins i necessitaves més temps per crear una gorra. Les àvies ho feien per entretenir-se, però ara no tenim temps.

Hi ha un renaixement de l’interès per fer aquest tipus de feines més tradicionals?

Crec que hi ha un ressorgiment increïble. Fa cinc anys, l’únic que veies és merceries i botigues de llana que tancaven, però des de fa tres anys estan sortint altres botigues de llanes modernes i la gent està molt avesada a això. Per això, aquestes tasques s’estan tornant a reprendre.

T’esperaves aquesta repercussió que va tenir el blog que ara ha derivat en una empresa?

No. Al principi tenia por perquè no estem acostumats a pagar pels patrons, però la gent també valora els materials i el treball de l’artesà. M’ha sorprès molt. De la mateixa manera que hi ha un canvi a l’hora d’escollir la llana i fer els accessoris més ràpid, també es valora el treballador i se li paga per la seva idea.

Aquest tipus d’activitats permeten evadir-se de la rutina?

Sí, tinc alumnes que em diuen que per a elles és una teràpia i que les ajuda ja sigui per salut o per problemes familiars. També hi ha gent molt estressada que necessita relaxar-se. El ganxet és el nou ioga perquè et concentres tant que et permet desconnectar dels problemes del dia a dia. T’has de concentrar molt perquè quan fas l’activitat estàs comptant punts.

La volatilitat d’aquest sector li fa pensar en altres projectes de futur?

Crec que és una moda, evidentment, i que al final jo també aniré evolucionant i m’aniré adaptant al que demanen els seguidors. Al principi pensava que faria una cosa i ara evoluciones més. Col·labores amb marques, per exemple.

Quan era petita ja li interessava el disseny?

A casa hem sigut creatius. La meva mare feia bijuteria i la meva tieta feia pintura. Sempre hem estat involucrades amb tot el que es feia a mà.

tracking