Smriti Pramanick

“Els investigadors dels EUA haurien de visitar Andorra”

Estudia ciències de la computació a la millor universitat del món. 22 anys. Va impartir classes durant tres setmanes als alumnes de formació professional d’Aixovall mitjançant el programa Misti.

“Els investigadors dels EUA haurien de visitar Andorra”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què significa ser alumna de la millor universitat del món?

Ser estudiant del MIT implica treballar molt dur, però també té grans recompenses, com ara estudiar en unes aules on es respira una passió per aprendre increïble. Crec que això és allò que fa més especial aquesta universitat. A més, hi ha laboratoris de gran qualitat i unes instal·lacions fantàstiques. És una factoria d’idees.

Un dels valors del MIT és aprendre practicant.

Efectivament. De fet, el lema de la universitat és Mens et Manus, que significa ment i mà. La manera d’aprendre està molt enfocada al treball pràctic. Per aquest motiu vaig impressionar-me en la meva estada a l’escola de formació professional, perquè el treball que es fa és molt pràctic i això està molt en línia amb el MIT. Mai no havia vist aquesta manera d’aprendre a l’escola d’aquest nivell perquè no és la manera tradicional de fer-ho i crec que és molt profitós per als estudiants.

Va ser una bona experiència impartir classes a Andorra?

Ensenyar a Andorra va ser fantàstic. Personalment, crec que vaig ser molt afortunada amb l’escola en què vaig estar. Els professors van ser molt pacients amb mi i van donar-me molta llibertat per ensenyar als seus alumnes tot allò que jo considerava important.

Com va ser ensenyar en anglès?

Al principi va ser tot un repte perquè els estudiants eren molt vergonyosos, però amb el pas dels dies van acostumar-se a mi i van començar a participar. De fet, jo mateixa vaig oblidar-me completament que estava donant classe a persones que no tenien l’anglès com a llengua materna. Jo només parlava i ells, la veritat, em responien molt bé. Va ser una gran experiència.

Què és allò que més li va agradar d’Andorra?

Em va agradar el caràcter de la gent. Tothom va tractar-me molt bé. La veritat és que podria dir que vaig enamorar-me de la gent d’Andorra. A més, també vaig quedar-me fascinada per l’entorn natural del país. I és que abans de venir no sabia res del país. Vaig créixer a Califòrnia i quan vaig venir a Andorra, i vaig estar tot just enmig dels Pirineus amb les muntanyes cobertes de neu, tot em semblava un paradís natural. Hi tornaré. Encara he d’aprendre a esquiar!

Recomana als investigadors dels Estats Units visitar el Principat?

Els investigadors dels Estats Units haurien de visitar Andorra, tindrien moltes oportunitats per aprendre. Recordo un professor que ens va ensenyar la tecnologia que s’utilitza per fer la neu artificial a les pistes d’esquí. Insisteixo, qualsevol investigador dels Estats Units hauria d’estar interessat a participar en projectes a Andorra. És un país per a la innovació.

tracking