César Gomes

“Per fitxar has de ser clar i no vendre el que no tens”

29 anys i tota una vida lligada al futbol. Exjugador, va penjar les botes la temporada passada a la Penya Encarnada d’Andorra. Actualment és director esportiu i entrenador de la base de l’FC Lusitans.

“Per fitxar has de ser clar i no vendre el que no tens”C. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballa amb nens i amb adults, on s’ho passa millor?

Amb els petits perquè és més fàcil. Són tasques diferents perquè amb els nens és més passar-ho bé i gaudir, i amb el primer equip és una tasca més de patir i de responsabilitat. Però m’ho prenc seriosament en tots dos casos perquè al final tots som persones i és una feina que requereix professionalitat.

Com arriba a ser director esportiu de l’FC Lusitans?

Havia acumulat coneixements durant anys a Portugal i França, m’ho van proposar i no m’ho vaig pensar.

Com és fitxar en una lliga com la d’aquí?

És qüestió de parlar molt. No tenim la facilitat com les altres lligues d’Europa, però és una feina de dies i al final has de presentar un bon projecte amb serietat, ser clar i no vendre’ls una cosa que no tenim, sinó la realitat, encara que a vegades costi una mica d’assumir.

Quin és el principal escull per portar jugadors?

En l’àmbit econòmic no podem competir. Hi ha jugadors que depèn del que els proposis et pengen directament el telèfon.

I el principal element per convèncer-los?

Poder jugar competicions europees. A vegades pots estar jugant en una bona segona divisió com les de Portugal o França i saps que mai tindràs l’oportunitat de jugar a Europa. També ajuda el país, perquè els jugadors veuen que estaran molt tranquils.

Com s’arriba a portar jugadors mundialistes com Méïté?

Primer s’ha de fer el contacte, i després sobretot transparència i dir la veritat. És una tasca de convèncer-los, donar el paper de líder i portar un projecte endavant. En el cas de Méïté vam estar parlant uns deu dies i el va convèncer el projecte i hi van influir les ganes que té de seguir jugant.

Els representants tenen molt mala fama. Són tan perillosos?

Hi ha de tot, igual que a tot arreu.

El dia 28 es reprèn la lliga. Com l’afronten?

Hem d’anar partit a partit i no pensar en el que ve d’aquí a dues setmanes. I hem de seguir treballant perquè tenim molts jugadors nous que encara s’estan coneixent.

És la lliga més igualada dels últims anys?

Sí, ara estàs en cinquè lloc i gua-nyant tres partits et situes a dalt de tot. Tots els duels són directes, està a la vista, i si tens un mal dia qualsevol rival et pot complicar la vida.

Aprofitant que el president de la UEFA ha visitat aquesta setmana el país, què falta per part de les institucions perquè el futbol d’aquí segueixi evolucionant?

La gent està treballant bé, tot i que crec que s’han de millorar certes filosofies, com pel que fa a contractes, que els jugadors no marxin gratis dels clubs. S’ha de treballar de manera més professional, i crec que club i federació anem pel camí correcte.

tracking