André Caçador

“He fet jornades de dotze i tretze hores per l''start-up'”

26 anys. El cervell li bull d’idees. Després de treballar a l’estudi de videojocs de Gerard Piqué va obtenir una beca de la Fundació Crèdit Andorrà per estudiar un màster i es va endinsar al món ‘start-up’.

“He fet jornades de dotze i tretze hores per l''start-up'”ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què va significar l’experiència a l’estudi de videojocs?

El món start-up m’encantava des de l’inici i volia aprendre realment a crear producte tecnològic, i allà se’m va oferir l’oportunitat de fer-ho.

Després arriben la beca i el màster.

Ja em veia preparat com per començar una start-up i vaig veure l’oportunitat de presentar-me a la beca de Crèdit Andorrà. Em permetia formar-me i dedicar-me a temps parcial al meu projecte i em va sortir l’oportunitat de fundar una start-up amb Carlos Blanco, que és un inversor conegut del panorama espanyol.

I quina era la idea?

Al final un market place multicategoria de bellesa i benestar, Kynda: amb fisioteràpia i altres serveis com ara perruqueria, nutrició, entrenadors personals...

I el resultat?

Al setembre ho vam llançar a les stores d’Apple i Android, però els recursos no acabaven de ser suficients, necessitàvem molta injecció de capital en màrqueting i se’ns va fer complicat perquè el venture builder [l’estructura de suport] tenia més start-ups, i tots batallàvem pels recursos. I al desembre vam decidir parar-ho.

Com es digereix després de tanta feina?

A l’estiu ja veia coses que em convencien, però soc una persona que el que inicio ho acabo. La decisió va ser dura, però vaig perdre la il·lusió i quan un emprenedor perd la il·lusió en el projecte ja no val la pena continuar.

I ara té un projecte a Andorra.

Ja a l’estiu veia la situació a An-dor­ra, el fet d’obrir-se a Europa, i em va picar el cuquet de fer alguna cosa aquí.

En què consisteix?

El que vull crear és un venture builder com on treballava però amb diferències. El model passa per tenir un equip que cada quatre o cinc mesos tregui start-ups i després vagi a cercar talent.

Alguna idea del que volen impulsar?

Ens volem centrar en quatre àmbits. Un és el de govern electrònic, perquè no pots pretendre vendre’t com a smart city a Europa i després tenir una administració zero digitalitzada, que no concorda amb el que vens.

I els diners?

Tinc algunes primeres reunions per presentar el projecte.

No es veu treballant per altres?

Considero que hi ha etapes, ara mateix estic en una etapa que el que em fa llevar-me al matí exaltat és tenir projectes nous.

Ho ha tingut sempre tan clar?

Ho vaig tenir clar a segon o tercer de la carrera. Treballava a l’estiu en un banc i veia com s’hi treballava i pensava “hi ha d’haver una altra cosa”. També és cert que és un món de molta dedicació, m’he passat caps de setmana sencers dedicant-los a l’start-up i jornades de dotze o tretze hores. Però és el teu projecte i ho dones tot. En una empresa tradicional no hauria après el que he après aquest any pegant-me cops contra tot.

tracking