David R. Murias

“Caldria utilitzar més la nostra tecnologia interior”

Va donar 1.500 euros a l’escola de Meritxell. 34 anys. La seva passió per la ment no l’aparta de vigilar el cos. Per a ell són una simbiosi imprescindible per aconseguir la felicitat. Farà teatre de consciència al gener.

“Caldria utilitzar més la nostra tecnologia interior”D.R.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és un desenvolupador humà?

Una persona que ajuda a millorar el comportament de les persones, a ser més feliços, a tenir més autoconeixement i anar més enllà dels límits que ens imposem.

Perdoni la redundància, però això és molt filosòfic, oi?

Bé, és que jo ho soc i la meva feina és intentar que cadascú pugui arribar fins on es proposi o inclús més enllà. No hi ha res que em faci més ràbia que escoltar la frase, “jo soc així i no hi puc fer més”. Això és mentida.

També és especialista en educació física. Fa bona la dita ‘mens sana in corpore sano’?

És un tòpic i un eslògan, però és cert que per tenir una psique desperta, cal tenir un cos que l’acompanyi. La majoria de malalties que patim no són només problemes del cos, sinó que cada vegada més es veu la relació que hi ha entre la situació mental i física.

Vostè va donar 1.500 euros a l’escola Meritxell que va recollir de les seves xerrades.

És que hi tinc un vincle especial perquè també he col·laborat amb ells moltes vegades. Els seus alumnes són molt més llestos que nosaltres, perquè són més feliços que nosaltres.

I la resta, ho som?

Com sempre, depèn. Vull obrir una consulta pròpia per ajudar les persones que ho necessitin i que puguin aconseguir-ho. Una vegada em van demanar que fes una xerrada sobre la felicitat i sense esperar-m’ho estava parlant per a 240 persones, i en una d’elles vam superar les 500.

Va ser aleshores quan va decidir fer-ne més i ajudar?

En vaig fer vàries i donava la possibilitat a la gent de deixar cinc euros per destinar-los a alguna acció, però no sabia quina. Al final em vaig decidir per l’escola perquè la seva directora em va explicar molt bé a què els destinaria.

I seran per comprar productes tecnològics. Com ens afecta viure en un món tan tecnificat?

La tecnologia sempre afavoreix però caldria utilitzar més la nostra interior. Som capaços de saber com funciona el WhatsApp però després tenim problemes per comunicar-nos amb la gent real.

Seguirà amb les xerrades?

No, ara farem teatre de consciència. Seran sis peces teatrals escrites per mi, i representades amb la companyia de la Mercè Canals. Debutarem el 25 de gener amb una obra que es dirà Les meves palles mentals.

I vostè quin paper hi tindrà?

Jo faré de consciència de la gent i els donaré eines per poder entendre, i superar si cal, situacions de la vida quotidiana. És un producte nou a Andorra i no s’ha fet mai, així que ja veurem com ens va, però com sempre el meu propòsit és difondre el desenvolupament humà.

tracking