Èrica Barón

“El Llucifer té un punt de malícia però és còmic”

Treballa com a educadora i viu el teatre amb passió. Fa 24 anys que està vinculada a la representació de ‘Els Pastorets’ de Sant Julià que aquesta tarda (18 hores) fan la primera actuació de les vacances de Nadal.

“El Llucifer té un punt de malícia però és còmic”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què la va motivar a involucrar-se en ‘Els Pastorets’?

Els Pastorets de Sant Julià són una tradició i fa molts anys que es fan. A nivell familiar, la meva mare també va actuar durant molts anys i les meves germanes actualment també hi participen. És com una família de Nadal.

Aquest any interpretarà Llucifer. Durant els 24 anys que porta actuant, quin és el personatge que li ha agradat més?

Sí, ara fa 24 anys que hi estic vinculada, però no sempre he actuat damunt de l’escenari. Hi he estat implicada en el que hi ha darrere. El personatge que més em va agradar va ser el de la Farigola. Va ser molt especial per a mi perquè és un personatge que fa molta gràcia i és un personatge molt entranyable.

Quins altres papers ha fet?

També he fet d’àngel Gabriel, de Verge Maria, de fura i de pastora.

Com intenta adaptar-se a cada paper que li encomanen?

Crec que al final el paper que facis és igual. El més important és l’ambient que es crea amb tots els que formen part de l’equip i enguany interpretant el Llucifer m’ho passo molt bé perquè també té aquest punt de malícia i depèn de com t’ho agafis és còmic.

Tot i els anys que porta actuant, li costa controlar els nervis?

Si estàs nerviós vol dir que no va bé. És inevitable. Et deus al públic i evidentment que et poses nerviós, perquè si falles tu també pot fer-ho el del costat.

Com es viu el dia de l’obra fins que no arriba l’hora d’actuar?

Tens moltes ganes que la gent et vingui a veure i que s’ho passin bé. Tots els que formem part d’això ens ho passem bé.

En què pensa quan arriba al lloc d’actuació?

És un moment de concentració. Tothom ho està perquè volem que les coses surtin bé, però després també hi ha un petit punt d’eufòria perquè t’has de calmar.

Hi ha alguna actuació que recordi especialment?

Gairebé tots els records que tinc són molt bons. Algun cop sí que si sents algú riure i el reconeixes, inevitablement també se t’escapa la rialla. També recordo haver recollit alguna innocentada algun cop en què s’han fet actuacions el dia 28 de desembre.

Quin marge hi ha per a la improvisació en l’obra d’avui?

El text dels pastorets és molt marcat. També és una cosa que no és individual i hi ha d’haver una bona compenetració amb els companys perquè la gràcia funcioni.

Què significa per a vostè el teatre?

Per a mi és una afició. A nivell personal he participat en diferents entitats de Sant Julià de Lòria com la companyia Carbassó.

Es basa en la manera d’interpretar d’altres actors?

No. Es tracta de teatre amateur i cadascú ho fa el millor que sap i coneix la manera amb la qual ho ha de fer.

tracking