Marc Crous

“Portar pins i xapes és un tret identitari de la personalitat”

Coordinador del taller de xapes
La col·lecció de pins ha estat una de les seves aficions, i ahir era un dels monitors que ensenyava als nens com crear una xapa en el marc de l’Andorra Shopping Festival.

“Portar pins i xapes és un tret identitari de la personalitat”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quina relació té vostè amb el món dels pins i les xapes?

Quan era petit col·leccionava sobretot els pins per afició. Me’n van regalar un, me’ls anava mirant i em van agradar i per això vaig decidir tenir-ne més i guardar-los. En aquest sentit, va ser una situació semblant a la que tens quan comences a col·leccionar cromos de diferents temàtiques. En tens un i després vols buscar-ne d’altres.

Quants pins i xapes té?

En tinc entre 500 i 600.

Recorda quin va ser el primer que va tenir?

No recordo exactament quin era però era un pin que estava relacionat amb uns dibuixos animats que feien al Club Super3.

De quina temàtica en col·leccio-nava?

Els col·leccionava de diferents temàtiques. Les xapes, que eren més difícils de trobar, eren com un record d’alguna ciutat on viatjava o amb algun element turístic del lloc on havia estat.

Actualment en segueix col·leccionant?

No, ara ja no en col·lecciono perquè si no seria una espiral del qual no en sortiria.

En porta de posats?

Algun cop sí, sobretot en llueixo d’entitats, però tampoc soc gaire partidari d’anar gaire carregat amb pins i xapes. Si en porto, acostumen a ser un o dos.

Quin significat té per a vostè el fet de portar pins i xapes?

Penso que forma part de la personalitat de cadascú i et permet mostrar els teus interessos i gustos. Ho veig més aviat com un tret identitari, perquè a més pots escollir-ne de diferents models i poden fer referència a un lema, a una ciutat, a una bandera... Pots ensenyar el que ets. També es pot observar com un element de roba.

I què en fa dels objectes que va acumular amb el pas dels anys?

Els guardo i algun cop també n’he donat als nebots i amics.

Semblava que els últims anys portar xapes s’havia posat de moda?

Sí, van aparèixer i semblava que s’havien tornat a estancar. Fa uns deu anys van agafar un impuls important suposo que gràcies a la creació d’entitats que van promoure unes polítiques de màrqueting molt potents.

Vostè es dedica al món de les activitats de lleure i la seva afició també l’acompanya.

Sí, quan organitzem tallers infantils ho fem des d’un punt de vista artesanal, perquè volem fomentar la creativitat dels nens. Són tallers diferents per sortir una mica d’altres activitats més típiques. En aquest taller el nen pot triar el model que vol i després li imprimim la xapa.

Quines temàtiques es treballen durant el taller de l’Andorra Shopping Festival?

Les xapes que es fan estan relacionades amb dibuixos animats famosos, animals i logotips. Els nens també tenen l’opció d’agafar un full en blanc i plasmar la imatge o el lema que vulguin.

tracking