Joan Jiménez

“La formació psicològica és el que més m'importa”

A la ciutat catalana de Sitges filla i pare han trobat la perfecció La jove promesa andorrana Vicky Jiménez i el seu tècnic, el Joan, deixen el país perquè la tennista pugui fer un pas endavant esportivament i acadèmicament.

“La formació psicològica és el que més m'importa”J.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com estan paint a casa tot el que està vivint la seva filla?

D’aquella manera. Ella i jo ens hem traslladat a Sitges, perquè hem trobat unes instal·lacions òptimes per entrenar a tennis i estudiar, mentre que la meva dona i el fill petit són a Andorra. Els caps de setmana són una autèntica alegria perquè venen a veure’ns i aleshores estem tota la família junta.

Per què van decidir instal·lar-se a Catalunya?

La temporada passada al Principat no vam poder trobar el que necessitava la nena i era millor per al creixement tant esportiu com acadèmic. Quan acabava l’escola a la tarda estava una estona a casa i pels volts de les vuit de la nit entrenàvem fins aproximadament les onze. Va quedar demostrat que era una bogeria, perquè va finalitzar la campanya esgotada, ja que a tot això s’hi havia de sumar els tornejos.

Aleshores actualment el seu dia a dia és més ordenat i tranquil?

Totalment. Des de primera hora del matí està entrenant fins a més o menys dos quarts d’una, menja un petit snack i se’n va cap a l’escola fins a la tarda amb trenta minuts per dinar. Després es tanca al gimnàs per fer una mica de físic i posteriorment ja pot descansar i centrar-se en altres coses.

Pel que explica, ha trobat un hàbitat perfecte per triomfar.

Nosaltres hem fet aquest esforç de separar-nos per ella. Li apassiona aquest esport i crèiem que es mereixia l’oportunitat d’estar on està i d’aquesta forma poder mirar cap amunt amb garanties d’èxit i alhora rapidesa.

Entenc que no perd el contacte amb altres nenes i nens de la seva edat.

Sí, sí! Són un grupet reduït i estan tots fantàsticament ben avinguts, les edats són semblants. Estan al Club de Golf Terramar, que té tres pistes de tennis, i es va oferir per ajudar la Vicky en tot. A més, la temperatura és ideal i sembla que no, però ens afavoreix moltíssim.

Dins del pla d’estudis entra la tasca d’un psicòleg? Tenint en compte que la Vicky té 12 anys.

Efectivament. La formació psicològica personalment és el que més m’importa, si no fos així l’hauria enviat a una acadèmia. El que està amb ella va portar per exemple la Garbiñe Muguruza [tennista espanyola i actual número 1 del món] i els transmet, entre d’altres, valors fonamentals. També els ensenya a tenir uns hàbits dins de la pista de joc.

Quin és el futur quant al calendari del proper curs?

El mànager és l’Enric Molina, que és l’agent del Feliciano López, i de moment competirà en sub-14.

Com està el tema de la beca amb el Govern?

L’hem demanat i encara no tenim notícies. Som optimistes.

tracking