El Gros Horloge

Un rellotge elegant i emblemàtic

Un rellotge elegant i emblemàticE.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En veure’l, algú podria tenir la sensació d’estar a Praga. Si bé tenen dimensions similars, la seva història i les seves característiques són diferents. Parlem del rellotge de Rouen o Gros Horloge. Aquesta obra arquitectònica mostra les hores des del segle XIV i és un dels mecanismes de rellotgeria més antics d’Europa.

El rellotge està ubicat al centre de la localitat, en un dels carrers més concorreguts i a prop de la catedral. De fet, el Gros Horloge dona nom a la mateixa via per a vianants que passa per sota seu, considerada alhora una de les artèries de la ciutat per on passa més gent. L’aparell, a banda de l’hora, indica el dia de la setmana i els cicles lunars. Els dies de la setmana se simbolitzen amb els diferents déus o deesses i els animals i els símbols del zodíac amb què es relacionen. Aquesta informació apareix a la part inferior de rellotge mentre que per sobre de les agulles es representen els cicles de la lluna a través d’una esfera. El mecanisme destaca per les dimensions i per l’ornamentació, amb detalls fets a través de plom daurat. A més, també destaca el detallisme dels animals i dels signes del zodíac i recull els trets artístics més característics de l’època del Renaixement. El rellotge és un exemple d’elegància gràcies la combinació dels trets daurats, amb el negre de fons i gris platejat. El mecanisme té dues cares i, a banda de fer-se la foto exterior per immortalitzar el moment, també es pot fer una visita guiada dins de l’edifici per conèixer els secrets sobre el seu funcionament. L’interior del monument consta de cinc pisos. En cadascun s’hi aprèn un dels trets que caracteritzen el Gros Horloge com ara els trets arquitectònics, la seva història, les característiques de rellotges similars situats arreu d’Europa i l’estreta relació entre l’edifici i la ciutat. Pujar fins a l’última planta té premi ja que és allà on es pot veure la complexitat del rellotge i tot l’engranatge que permet que funcioni des de fa més de sis segles. A més, també s’hi troba el seu bé més preuat: la campana.

Recomanem

L’Historial de Joana d’Arc, que va morir a Rouen, permet conèixer la vida personal de l’heroïna francesa i la seva implicació en la batalla dels Cent Anys.

tracking