Benvinguts a l'oestM. J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Visitar Oatman és viatjar en el temps. Imaginar-se a principi del segle XX caminant entre els cowboys i els miners per aquells carrers sense asfaltar, sortejant carros i diligències, i veient els saloons plens de gent bevent i ballant música western.

Aquest típic poble de l’oest està situat al sud de Las Vegas, en una zona desèrtica de l’estat d’Arizona, prop de la frontera amb Califòrnia. Es va fundar el 1908 i el 1915 s’hi va descobrir una mina d’or que va fer créixer la població fins arribar als 3.500 habitants. El temps d’esplendor, però, va durar poc. I és que després de la Segona Guerra Mundial, l’activitat minera va cessar, i el 1953 la mítica carretera 66, que fins aleshores passava per allí, va ser desviada, de manera que Oatman va ser gairebé abandonat completament i es va convertir en un poble dels anomenats fantasma.

Actualment només hi viuen 135 persones i és una atracció per a molts turistes que recorren la històrica ruta 66 i que hi arriben per una carretera serpentejant amb unes vistes impressionants. Una vegada hi posen el peu, a més de 800 metres d’altitud, es troben una estampa ben peculiar: un carrer que manté les característiques d’un poble de l’oest i pel qual deambulen burros salvatges a la recerca de menjar. Aquests simpàtics animals, diuen, són els descendents dels burros que van abandonar els miners i que utilitzaven per transportar pedres, minerals i aigua.

Més enllà de passejar pel seu carrer, de donar un cop d’ull a botigues pintoresques i d’omplir l’estómac en un saloon, qui visita Oatman podrà cobrir-se de pols a l’antiga mina i d’entrar –o allotjar-se– a l’Oatman Hotel, famós perquè va ser el lloc escollit pels actors Clark Gable i Carole Lombard per a les seves escapades de cap de setmana, i també per a la lluna de mel. Si la visita al poble coincideix en cap de setmana, el visitant, a més, tindrà l’oportunitat d’assistir a una representació al carrer dels clàssics duels a trets de l’oest que tenien lloc entre bandes rivals. Un espectacle divertit i salvatge, en un lloc de pel·lícula.

Recomanem

Desert de Mojave

Es pot travessar en cotxe el desert de Mojave, o com a mínim aturar-se al Mojave National Preserve, on es podrà veure una varietat increïble de flora i fauna desèrtica.

tracking