Xaviss

“Amb Internet el disc pot arribar a França o Anglaterra”

Presenta a Andorra ‘4’, quart disc del seu projecte més personal. De Reus però establert a Mallorca, al setembre té previst iniciar els directes, bàsics avui per a un músic, diu, i espera poder tornar a trepitjar algun escenari del Principat.

“Amb Internet el disc pot arribar a França o Anglaterra”Marc Muñoz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quart disc. Amb la situació actual del mercat musical és gairebé un miracle?

M’ho pregunten molt això. Suposo que és una recompensa a una carrera de fa força anys, és una aposta de Picap, encara hi ha discogràfiques que segueixen apostant per projectes que tenen continuïtat. Però sí que francament és un moment força complicat per a la venda de discos.

‘4’ per què és el quart o hi ha més significat al darrere?

És el quart però bàsicament perquè 4 té una simbologia molt especial perquè és un disc molt relacionat amb la cultura, amb la creació, a la inspiració que ha de tenir un artista a l’hora de crear les cançons. Simbolitza aquella força que jo volia donar al títol del disc per dir ‘estic aquí, segueixo creant’.

Quina evolució diria que ha tingut la seva carrera?

Amb 4 arribo a una maduresa musical, els primers discos tens dubtes, no saps si t’equivoques, i ara arribo amb una seguretat musical, personal, que em permet tenir molt clar què vull explicar, amb qui vull treballar i què és el que estic oferint.

Els cantautors, que són projectes més personals, ho tenen més complicat?

Es complica més, sí que és cert, encara que també hi ha projectes de cantautors que són per a grans masses. Però quan fas un projecte personal, que és el cas de Xaviss, a mi ja m’agraden els petits espais. Tinc altres projectes musicals, però per al meu personal, que és Xaviss, sí que m’agraden petits teatres, petits espais.

S’han de fer altres projectes entre cometes més comercials per poder-ne tenir un de personal?

Amb la carrera del músic, tret d’excepcions, has de compaginar. Tinc dos o tres projectes més que m’ajuden a viure cent per cent de la música.

Per exemple, un tribut de Coldplay.

Sí, vam estar a Andorra fa un parell d’anys. Ho vam iniciar amb quatre amics i ens ha portat a actuar per tot Europa.

És bastant polifacètic perquè també fa de mànager. Com ho tenen els que comencen per fer-se un lloc als escenaris?

A Catalunya han sorgit molts festivals que sí que estan fent un esforç i aposten per nous projectes i noves bandes. Al que és circuit de sales també s’està fent un esforç, però sí que és cert que l’artista novell s’ho ha de treballar molt. Però és com tot, mai saps si treballes on pots arribar, això passa ara i passava fa trenta anys.

Des de llavors ha eclosionat Internet. Quina relació hi manté?

Molt bona. El tema de les descar­regues pot ser una qüestió a discutir, però crec que Internet ha estat molt positiu bàsicament per a projectes nous que comencen. El meu quart disc pot arribar a una persona de França, d’Anglaterra, cosa que abans, amb els primers discos d’altres bandes que he tingut era impossible. Les xarxes socials et permeten, a més, dir directament a la gent que has tret un disc.

tracking