Sebastià Mijares

“La conferència de joves de l'OSCE va ser molt profitosa”

Corepresentant d’Andorra a la conferència europea de joventut i seguretat. Juntament amb Aina Solana, va participar a Màlaga a l’esdeveniment internacional organitzat per l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE).

“La conferència de joves de l'OSCE va ser molt profitosa”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ens podria precisar quins aspectes sobre seguretat i joventut es van tractar a la conferència?

Durant la conferència es van parlar de molts aspectes i jo, concretament, vaig formar part de la taula de treball de participació política dels joves. En els últims anys s’ha vist com aquest sector de la població està menys involucrat en política i també en els partits polítics i les associacions en general.

A quines conclusions van arribar per intentar revertir la situació?

Se’n van extreure moltes, de conclusions. Es va explicar que els joves no estan tan desconnectats com ens pensem i que potser té lloc pel fet que no se senten prou representats ni per les institucions locals, ni estatals, ni supraestatals. També es va parlar sobre el fet que els joves creuen que la seva veu no es tingui en compte ni que les seves demandes es duguin a terme.

I quines recomanacions s’han fet als països en aquest sentit?

Es va arribar a proposar diferents mesures, totes elles força suaus i generals, als estats membres perquè facin alguna cosa al respecte. Un dels punts fa referència al fet que hi hagi una retroacció entre els governs i els joves per analitzar les polítiques que es puguin posar en marxa. És un sistema que s’utilitza en països nòrdics però la idea és establir-ho als 57 països que formen part de l’OSCE.

Per què va decidir postular-se per representar Andorra a la conferència?

Jo soc estudiant de matemàtiques però des de fa molt temps que estic molt interessat pel món polític i administratiu. Participar a la conferència era una oportunitat que em va cridar l’atenció i, de fet, formo part d’associacions polítiques.

Es va arribar a plantejar escollir uns estudis relacionats amb la política?

Durant la secundària i el batxillerat em vaig encaminar més per les ciències perquè era un domini en què era més hàbil. Certament, no tenia una preferència clara i em vaig acabar decantant per aquesta opció tot i que segueixo tenint interès per la participació política i social.

Quina valoració personal fa d’haver participat a la conferència de l’OSCE?

Tothom era gent molt formada, molt preparada i amb molta experiència, malgrat ser tan joves. Alguns es dedicaven a la política i va ser un intercanvi de coneixement molt profitós.

Vostè ara viu i estudia a Madrid. Com s’hi troba?

Potser es noten els canvis en el tipus d’oferta turística, d’oci i de cultura, però en termes d’estil i de ritme de vida crec que no es diferencia gaire d’Andorra.

Es veu d’aquí a uns anys vinculat activament en el món de la política?

És difícil de saber, però no descarto intentar buscar un futur dins del món de la política d’una manera o d’una altra.

tracking