Natalia Suárez

“Menjar gelat és regalar-te un moment de tranquil·litat”

36 anys, argentina. Fa 14 anys que viu al país i en fa dos que és la responsable de La Gelateria Italiana, que diu que és l’única del país que fa gelats d’elaboració pròpia.

“Menjar gelat és regalar-te un moment de tranquil·litat”S.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra es venen gaires gelats?

Sí, es venen quasi tot l’any, però més a l’estiu. A l’hivern baixa.

Noten molt el canvi amb la resta de l’any? Se’n venen pocs a l’hivern?

En seguim venent perquè tenim els francesos, els portuguesos i els argentins que en consumeixen molt. Aquests en mengen els 365 dies de l’any. I perquè no hi ha gaires italians, si no també.

És a dir, que el consum de gelats és cultural.

Sí, va per costums.

I la gent d’aquí?

La gent d’Andorra s’està obrint una mica més a la dinàmica de menjar gelats a l’hivern. A Espa-nya, a la costa, hi ha moltes gelateries que tanquen a l’hivern i potser no estan acostumats a menjar gelats fora de temporada.

Vostès són els únics que fan gelats artesans?

A Andorra sí, que jo sàpiga.

Quina diferència tenen els gelats artesans respecte a la resta?

Que són molt més cremosos, els gustos són molt més intensos. No és el mateix menjar una crep acabada de fer que obrir un paquet de creps. Doncs el mateix amb un gelat. Tenen més conservants i més colorants. Aquí quasi tots els gelats són de fruita. La safata de síndria porta una síndria sencera, la de plàtan i la de kiwi porta dos quilos de plàtans i dos de kiwis.

Són més sans, tot i que el gelat en té poc de saludable...

Tot en la seva justa mesura. Els extrems sempre són dolents. No és el mateix una ampolla de vi que una copeta.

Quins són els gelats que tenen més sortida?

Maduixa, stracciatella, xocolata... També el de cafè, el d’amarena, el d’avellana i el de nous.

Menjar gelat va lligat a la calor?

No, o no necessàriament. És per costums de països o hàbits familiars.

Molta gent pensa que menjar gelat a l’hivern no s’escau.

Ja, és el que pensa la gent, però no, els russos mengen gelats, els francesos mengen gelats. Al meu país se’n mengen a l’hivern i qualsevol argentí t’ho pot dir. A l’hivern hi ha servei a domicili. A qui demana una pizza li porten dos quilos de gelat.

La venda de gelats va a més?

Sí, sí totalment. Com tot a Andor­ra necessita el seu temps, el boca orella, la publicitat. Jo fa uns anys que soc a Andorra i si no ve algú i em diu que ha menjat bé a algun lloc no hi vaig.

Què agrada més de menjar un gelat?

Una pausa en el teu dia a dia, regalar-te un moment de tran­quil·litat. Donar-te un plaer, un capritx, estar cinc o deu minuts asseguda tranquil·lament.

tracking