David Aguilar

“Formar part d'un club gran com el Barça imposa”

Ha estat designat recentment el nou seleccionador nacional d'handbol. Va entrenar sis anys a les categories inferiors de l’FC Barcelona  i també va formar part del cos tècnic del Sant Esteve Sesrovires de primera espanyola.

“Formar part d'un club gran com el Barça imposa”D. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va arribar a ser designat el nou seleccionador?

Porto molts anys fent de director tècnic al Campus Enric Masip d’handbol i sempre he estat vinculat a aquest esport. Suposo que la feina que he fet amb els equips i a Andorra amb el campus, van pensar amb mi per començar un nou projecte.

Què n’espera?

Millorar el joc de l’equip en atac, amb pautes tàctiques, i també el sistema defensiu, que estiguem forts. Hem de poder competir contra els equips del nostre nivell i a més, si puc ajudar a fer créixer l’handbol al país, serà fantàstic.

Què va ser el primer que li va venir al cap quan li van dir que fos el seleccionador?

Va ser una il·lusió. És un projecte que encaro amb moltes ganes de fer-ho bé. Estic molt content de l’equip, que està treballant i amb unes idees per consolidar.

Hi ha un combinat molt jove i amb poca experiència. Com pot millorar el nivell?

S’ha d’entrenar molt. Els vaig comentar que hi ha moltes coses a fer i si no hi ha una continuïtat ens serà difícil. Però amb les ganes i que l’equip veu que hi ha un projecte interessant, podrem tirar endavant.

Quines són les pròximes competicions que tenen?

Aquest cap de setmana competirem a un torneig amistós amb Armènia i Mònaco per veure com estem.

Quines són les possibilitats?

Jo he vist jugar a Armènia i competien bé. Podem guanyar el partit, però Mònaco és una altra història, perquè tenen jugadors de la segona divisió i no sé amb quin equip es presentarà. Tot i això, és un equip molt fort.

En què s’assemblen les categories inferiors del Barça a la selecció andorrana?

S’assembla molt a l’hora de consolidar aspectes del joc. Amb la base es treballa molt el tema tàctic, i això és el que estem fent amb la selecció.

Imposa formar part d’una estructura com el Barça?

Sí, quan vas a un club molt gran, encara que sigui a la base, imposa una mica. Com a entrenador has de tenir la seguretat del que estàs fent, i això t’ho transmet el que tu has après i el dia a dia. Vaig estar molt content del treball que vam fer el Barça i espero fer-lo amb la selecció.

Què és el que més recorda d’aquella experiència al Barça?

Ara em ve el cap la Mini Copa del Rei a Lugo, vam fer un partit fantàstic, i al final ens el vam emportar nosaltres. Ens va fer molta il·lusió, perquè el rival era el favorit i ens vam acabar imposant.

Què destaca de la dinàmica de la primera espanyola?

Hi ha molta igualtat entre tots els equips, menys amb el Barça, i quan vas fora de casa per treure punts pateixes molt.

Una de les coses que li quedava era entrenar una selecció?

Exacte. Em quedava viure aquesta experiència, i és gratificant tenir aquesta responsabilitat.

tracking