Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Anna Molas

“Puc dir que aquest any he parit dos títols i una nena”

Es va treure el bàtxelor en dret estant embarassada. 34 anys, de les Planes d’Hostoles (Garrotxa). La setmana passada va recollir el títol a la Universitat d’Andorra amb la filla de set mesos als braços.
Actualitzada 17/10/2016 a les 07:02
Per què va decidir estudiar a la Universitat d’Andorra sent de la Garrotxa?
Vaig treure’m la carrera de dret a la UOC i em vaig assabentar que hi havia un conveni amb l’UdA i vaig cursar el graduat i el bàtxelor simultàniament. Em va semblar que tal com estava la situació a l’Estat espanyol era una bona oportunitat. Aquí parlen català, és una zona propera i em vaig dir: “Per què no ho proves?”

I tot això estant embarassada.
Em feia molta gràcia cada cop que veia mares embarassades anant als exàmens. Em deia: “Que divertit deu ser fer un examen estant embarassada.” I vaig pensar que m’agradaria acabar el curs estant embarassada. I mira, finalment ho vaig aconseguir.

Tot calculat!
No! Va ser de casualitat. Tot i que és veritat que em feia molta gràcia veure mares embarassades sabent l’esforç que implica estudiar des de casa. Ho trobava molt interessant.

I com va anar?
Genial, molt bé. La veritat és que com que no vaig tenir cap molèstia a l’embaràs vaig poder cursar-lo tranquil·lament. Vaig acabar la carrera al febrer i al març va néixer la nena.

I ha vingut a recollir el títol amb la petita.
Em feia molta il·lusió venir a recollir el títol amb la nena perquè havia estudiat dintre meu. La titulació de Catalunya la va recollir dins la panxa i la d’Andorra, fora.

És difícil estudiar estant embarassada?
Si estàs bé de salut, no. Crec que és més el fet de treballar i estudiar alhora que implica més dificultats i esforç perquè has de treure hores d’allà on sigui. L’embaràs en si no afegeix res, en canvi si tens família ja és més dificultós.

Ho diu per experiència?
Doncs mira, sí, després de treure’m les dues carreres vaig intentar fer el postgrau però va néixer la nena i em va ser impossible perquè m’absorbia les 24 hores del dia.

Però ja havia parit, i per partida triple!
Doncs sí! Puc dir que he parit dos títols i una nena (riu).

Quines oportunitats va veure a l’hora de venir a estudiar aquí?
Hi veia més opcions que no a Espanya perquè aquí s’està començant a legislar molt i vaig pensar que seria una bona oportunitat. Ara tot just s’està legislant, però d’aquí a cinc o sis anys potser hi haurà manca d’advocats.

Ara que ja té el bàtxelor en dret li agradaria venir a viure a Andorra?
Sí, m’agradaria. I tenir el títol d’aquí m’ajudarà per exemple de cara a assessorar empreses que vulguin tenir tractes amb Andorra perquè la legislació és una mica desconeguda.

I aquí també hi ha muntanyes, com a la Garrotxa.
Exacte, és una bona zona i a més la gent amb qui he tractat és molt amable. El lloc m’agrada molt. Hi ha muntanya i és veritat, em recorda la Garrotxa.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477