Dos morts i tres ferits en un atemptat terrorista al cèntric Pont de Londres

Un home va atacar els vianants amb arma blanca abans de ser abatut per la policia

Dos morts i tres ferits en un atemptat terrorista al cèntric Pont de Londresefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys dues persones van morir i tres van resultar ferides en un apunyalament que es va produir ahir a l’emblemàtic Pont de Londres. L’atacant va morir tirotejat per la policia, que investiga els fets com un “incident terrorista”, segons van informar les autoritats britàniques.

El màxim responsable antiterrorista de Scotland Yard, Neil Basu, va explicar en una breu compareixença que, després de rebre una alerta per un apunyalament al Pont de Londres entorn de les 14.00 hores, els agents van acudir al lloc i van disparar contra un sospitós. “Puc confirmar que aquest sospitós va morir al lloc dels fets”, va assenyalar, precisant que “diverses persones han patit ferides durant aquest incident”, si bé no va oferir dades més concretes sobre el nombre o el seu estat.

El cap del servei d’ambulàncies de Londres, Kahdir Meer, va confirmar hores després en un comunicat que “tres persones han estat traslladades a dos hospitals de Londres després de l’incident”. La comissària de la policia metropolitana, Cressida Dick, va informar finalment en roda de premsa que dues persones havien mort i tres més havien resultat ferides per les punyalades assestades per l’atacant.

El Pont de Londres va ser acordat per la policia, que en un primer moment va aconsellar als ciutadans que es mantinguessin allunyats del lloc. L’estació de tren més pròxima va recuperar la normalitat durant la tarda, però la forta presència policial al pont es va mantenir la resta de la jornada.

Scotland Yard investiga el succés com un “incident terrorista”. No obstant això, Basu va subratllar que ho fan sense descartar cap motivació. “Seria inadequat especular més en aquests moments”, va indicar. Així mateix, el responsable policial va aclarir que un suposat artefacte explosiu que s’havia indicat que podia portar el sospitós adossat al cos aparentment era “fals”. Basu va convidar també la ciutadania a fer arribar a la policia qualsevol informació, foto o vídeo del succeït al Pont de Londres i va anunciar que es reforçaran les patrulles a la capital, a més de demanar a la població que es mantingui “vigilant” i informi de qualsevol fet sospitós.

Els testimonis citats pels mitjans britànics parlen d’una persona a la qual haurien reduït diversos vianants abans que es personés la policia i efectués els trets.

El de Londres no va ser l’únic incident d’aquestes característiques registrat ahir a Europa. Diverses persones van resultar ferides en un altre atac amb arma blanca al principal carrer comercial de la ciutat holandesa de la Haia, segons va confirmar la policia del país, que està buscant un home d’entre 45 i 50 anys com a autor de l’apunyalament.

Carrer plea vessar

L’incident va tenir lloc en una botiga de la Grote Marktstraat, un carrer cèntric de la ciutat que a més ahir a la tarda estava ple de gom a gom amb motiu del Black Friday. Els agents van tancar el carrer per seguretat, encara que les autoritats no van confirmar que el succés fos un atac terrorista. Els equips mèdics desplaçats fins al lloc van haver d’atendre fins a almenys tres persones que van sortir ferides d’una de les botigues. L’autor de l’apunyalament va fugir i, segons les dades facilitades per la policia, anava vestit amb roba esportiva i una bufanda negra.

tracking