França

La fiscalia antiterrorista assumeix el cas dels quatre policies assassinats

El ministeri públic investiga com a acte terrorista la mort a ganivetades dels agents de la prefectura de París a mans d’un treballador

La fiscalia antiterrorista assumeix el cas dels quatre policies assassinatsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia antiterrorista francesa va assumir ahir la investigació de l’assassinat, dijous, de quatre policies a la prefectura de París, segons va informar una font del ministeri públic. D’aquesta manera, els fets es tracten a partir d’ara com un possible acte de terrorisme, una opció que les autoritats van descartar durant els primers compassos de la recerca.

“Tenint en compte els elements recollits a aquesta alçada de les perquisicions, la Fiscalia Nacional Terrorista ha assumit la investigació oberta després dels fets comesos ahir [dijous per al lector] a la prefectura de policia de París”, va assenyalar aquesta font.

Els homicidis van ser perpetrats per un funcionari administratiu de la policia, que va atacar amb un ganivet diversos companys a les mateixes dependències del cos i va causar la mort de quatre d’ells i ferides greus a un altre, abans de ser abatut a trets per un agent.

Fins ahir a la tarda era la fiscalia de París la responsable de la recerca, que ara passa a les mans de les autoritats antiterroristes, que qualifiquen els fets d’“assassinat i temptativa d’assassinat amb finalitats terroristes sobre persones dipositàries de l’autoritat pública”, així com d’“associació criminal terrorista”. Les perquisicions relacionades amb l’afer han estat confiades a les brigades criminals de la policia judicial i de la direcció general de la seguretat interior (DGSI).

L’autor de l’atac, identificat per la premsa francesa com Mickael H., tenia 45 anys, treballava des de l’any 2003 a la prefectura de policia, al departament d’informàtica, i mai havia presentat problemes de comportament ni havia donat “cap senyal d’alerta”, segons va assegurar en una compareixença davant els mitjans de comunicació el ministre francès de l’Interior, Christophe Castaner.

El domicili de l’home va ser objecte dijous d’un escorcoll policial, i la seva dona va ser detinguda per les forces de seguretat després de l’atac. La dona ha assegurat davant les autoritats que el seu marit havia tingut visions la nit anterior als fets, i que actuava de manera “incoherent”.

En aquest sentit, la vídua va afirmar que durant aquesta nit prèvia, l’agressor es va despertar sobresaltat, i li havia assegurat que acabava de tenir aquestes al·lucinacions, segons fonts consultades per Franceinfo. Així mateix, la dona del sospitós va explicar que el seu marit, que tenia un 70 per cent de sordesa i patia problemes de parla, no se sentia reconegut pels seus caps.

La portaveu del govern francès, Sibeth N’Diaye, va aclarir que no hi ha pistes que apuntin a una “eventual radicalització de l’autor dels assassinats”, malgrat que el dijous diversos mitjans del país van apuntar a una suposada conversió recent a l’islam.

Visita a l’agent ferida

El ministre Castaner va visitar ahir la policia que va resultar ferida en l’atac, i posteriorment va acudir a una cerimònia d’homenatge convocada a la mateixa prefectura de policia.

Els fets van passar cap a la una del migdia de dijous, a l’interior de les dependències del cos policial. L’agressor va utilitzar un ganivet de cuina primer contra col·legues del seu mateix despatx, a la direcció d’informació, i després es va adreçar cap a altres departaments fins que va ser neutralitzat al pati. Tres de les víctimes mortals són dones, i la quarta, un home.

tracking