x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
espanya

Les discrepàncies entre Sánchez i Iglesias fan perillar la investidura

Els dos polítics exhibeixen desconfiança mútua a tres dies de la votació decisiva
Pedro Sánchez, ahir durant el discurs d'investidura al Congrés dels Diputats.

Les discrepàncies entre Sánchez i Iglesias fan perillar la investidura

Pedro Sánchez, ahir durant el discurs d'investidura al Congrés dels Diputats.

efe
Actualitzada 23/07/2019 a les 07:15
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el d’Unides Podem, Pablo Iglesias, van exhibir ahir la seva desconfiança mútua en la primera jornada del debat d’investidura, a només tres dies per tancar un pacte abans de la votació decisiva per fer president al candidat socialista.
Un debat en el qual Sánchez va assegurar que vol la coalició amb Podem però va tornar a posar sobre la taula altres opcions com l’acord d’investidura, mentre d’altra banda va insistir a demanar l’abstenció a PP i Cs. Iglesias, al seu torn, va advertir al candidat que no pensa acceptar que el seu partit acabi sent un element “decoratiu” del pròxim govern i va augurar que si torna a haver-hi eleccions, Sánchez no serà mai investit.

L’acord al qual tots dos líders es van emplaçar a arribar perquè la investidura tiri endavant amb majoria simple dijous -en la votació d’avui, que requereix majoria absoluta, és inviable-, sembla encara lluny de produir-se, i ni Sánchez ni Iglesias van donar senyals d’avanços. Un estancament que van confirmar tots dos partits: Unides Podem acusa els socialistes de no voler cedir competències de calat i pretendre donar-los carteres amb poc contingut, i els socialistes asseguren que és la formació morada la que reclama massa funcions, sobretot en matèria social.
Però també van voler deixar clar, en finalitzar aquesta primera jornada de debat, que el diàleg continua i no es dóna en cap cas per tancat, perquè hi ha temps per trobar un acord abans de dijous. Les converses, en qualsevol cas, s’han aturat amb motiu d’aquest debat, que va començar amb el discurs de dues hores de Sánchez. Un discurs on va exposar el seu programa sense citar la crisi catalana -la qüestió més espinosa en la relació amb Podem-, i on va enviar intencionats missatges, primer al soci preferent i després a populars i Ciutadans.

En aquesta primera intervenció, Sánchez va admetre la dificultat de les negociacions però va sentenciar: “Res que valgui la pena és fàcil, i el que tenim al davant mereix molt la pena”. Va reconèixer així mateix les diferències que hi ha entre tots dos, però va advertir que tant ells com Podem tenen al damunt la “mirada esperançada de milions de compatriotes” que volen que s’entenguin i portin endavant la “promesa de l’esquerra”.
De la seva banda, Pablo Iglesias va respondre amb duresa Pedro Sánchez, i li va retreure, per començar, que vulgui reformar la Constitució per evitar el bloqueig d’una investidura, perquè el que ha de fer és negociar. També va criticar que insisteixi a dirigir-se a PP i Ciutadans per a reclamar-los la seva abstenció. Després, va advertir que no pensa consentir que Podem es converteixi en un “simple decorat” al govern i fins i tot el va reptar a dir davant l’hemicicle què és el que ha ofert el PSOE.


Assumir responasbilitats

Sánchez va respondre que l’oferta dels socialistes és “generosa” i que en cap cas pretén que Podem sigui a l’executiu de forma decorativa. Però també va replicar durament Podem, i a recalcar que com a candidat ha de “salvaguardar l’interès general”, i va emplaçar Iglesias a “assumir també la seva responsabilitat” en el procés de negociacions. També va assegurar que no pretén negociar ni pactar res amb PP i Cs encara que els demani l’abstenció, perquè només vol que assumeixin la seva responsabilitat i no deixin el país sense alternativa.
Etiquetes
  • #1 Joan
    (23/07/19 15:55)

    Vinga Pere, Pau, Sanchez, pacteu. Encara que només sigui per les rialles que podríem fer-nos fora sentint a Casat ja Rivera començar les seves intervencions amb "jo, com a líder de l'oposició" i per veure fins on arriba, amb l'ajuda del pistoler d'Amurrio, la seva escalada de radicalisme, bestieses i mentides . Jo aposto al fet que en un any ja demanarem als Estats Units que intervingués militarment a Espanya repartint ajuda humanitària.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts