França

Intervenen a Besançon onze tones d'haixix, la major partida en 20 anys

La policia judicial desmantella una important xarxa de distribució després d’interceptar diversos vehicles, inclòs un camió que transportava la substància, a l’autopista A-36

Intervenen a Besançon onze tones d'haixix, la major partida en 20 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total d’onze tones de resina d’haixix van ser comissades divendres passat per efectius de la policia judicial francesa a la regió de Besançon, a l’est del país, en la que suposa la major partida d’aquesta droga confiscada des del 1999 en territori gal. L’operació, que es va fer conèixer ahir, ha comptat amb la col·laboració de les autoritats espanyoles i del Marroc.

La jurisdicció interregional especialitzada (JIE) de Nancy va informar ahir dels fets, i va explicar que “diversos vehicles, incloent-hi un camió” que transportava la substància, “van ser interceptats a l’autopista A-36 de camí a París a la regió de Besançon”. De resultes de l’acció policial “van ser detingudes quatre persones, entre les quals un ciutadà italià”, va apuntar l’organisme a través d’un comunicat.

El ministre de l’Interior, Christophe Castaner, va destacar ahir a la xarxa social Twitter la tasca duta a terme per la policia judicial d’Estrasburg i per l’oficina central de recerca del tràfic il·lícit d’estupefaents, les quals han culminat una “investigació exemplar” en col·laboració amb “els seus homòlegs marroquins i espanyols”.

Els orígens de la recerca es remunten a l’any 2017, amb la intervenció d’un jutge instructor del JIE de Nancy, va explicar la fiscalia, que va subratllar que amb aquesta investigació s’ha pogut destapar una “important xarxa de tràfic d’haixix de gran abast, entre el Marroc, Espanya, França i Bèlgica”. L’operació s’ha pogut desenvolupar “en estreta col·laboració” amb la seguretat nacional del Marroc i les unitats especialitzades de la policia espanyola, que van proporcionar “elements valuosos per a la recerca”, va destacar el ministeri públic francès.

Aquesta és la major confiscació de cànnabis que es produeix a França des de l’any 1999, quan van ser descobertes més de 23 tones de cànnabis a la localitat de Boulogne-sur-Mer, a la regió de Pas de Calais.

tracking