Espanya

Calvo vol una mobilització socialista contra “l'amenaça” de les dretes

Carmen Calvo adveteix durant un míting que PP, Ciutadans i Vox “sumaran” per governar en qualsevol ciutat o Comunitat Autònoma

Calvo vol una mobilització socialista contra “l'amenaça” de les dretesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, va cridar ahir a donar suport al PSOE per a “rematar” el treball iniciat en les eleccions del 28 d’abril contra “l’amenaça” de la dreta. “On sumen, governen; on col·loquin Vox, governen”, va insistir la diputada electa i ministra d’Igualtat en funcions en un acte electoral a la ciutat madrilenya de Fuenlabrada. Segons Calvo, els comicis municipals i autonòmics en gran part d’Espanya del 26 de maig són la rematada d’un treball que “no ha fet més que començar” i han de donar continuïtat a “l’impuls” que va començar a les generals per “dir a les dretes que s’havien passat 500 pobles” i que estaven “desmuntant” quaranta anys de convivència i d’Estat de benestar. Calvo, que va manifestar que té “al·lèrgia a la dreta” des que té “ús de raó”, va cridar a les urnes per a prolongar la victòria “incontestable” de Pedro Sánchez del 28 d’abril i per fer fora la dreta “corrupta”.

La vicepresidenta en funcions va considerar que els pròxims comicis són una nova oportunitat per a enfortir la democràcia i enviar un missatge al món: sostenir l’Estat del benestar fa possible que “tots siguem iguals i caminem en la senda dels drets i llibertats”. També va demanar una “política concreta” que es preocupi per l’ocupació, la pujada dels salaris, garantir les pensions i la igualtat i va defensar les polítiques feministes i en suport dels joves, els quals veu més desprotegits “que mai”. A més a més, Calvo va qualificar aquestes eleccions com una “oportunitat única” per a coordinar les polítiques de les diferents administracions i desenvolupar lleis com la de l’eutanàsia. Finalment, es va dirigir a les dones, a les quals va apel·lar, dient que ara “som visibles, poderoses i no ens aturarem”.

Record per a Rubalcaba

Finalment, Carmen Calvo va tenir paraules de record i homenatge per a Alfredo Pérez Rubalcaba, un “exemple” en l’exercici de les responsabilitats polítiques a qui pretén dedicar la victòria del 26 de maig. “Aquest míting és per a Ruba, per a tu Alfredo, guanyarem el 26 de maig i t’ho dedicarem a tu”, va vaticinar.

Calvo va contraposar el llegat de Rubalcaba en l’àmbit educatiu amb les polítiques privatitzadores en aquest terreny que ha dut a terme la dreta a la Comunitat de Madrid.

tracking