París

Les autoritats consideren que l'origen del foc "és accidental"

El fiscal de París que porta la investigació destaca que per ara res no indica que es tracti "d'un acte voluntari"

Les autoritats consideren que l'origen del foc "és accidental"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats franceses ha informat que prioritzen la hipòtesi d'un origen accidental del foc que ha cremat durant hores Notre-Dame i els investigadors han començat ja a interrogar testimonis de l'incendi. El fiscal de París, Rémi Heitz, responsable de la investigació, ha manifestat que "res per ara va en la línia que sigui un acte voluntari".

Els bombers han donat per apagat a mig matí l'incendi que ha devastat des de poc abans de les set de la tarda de dilluns el temple gòtic. "Està extingit totalment", segons ha anunciat aquest matí el portaveu dels bombers, Gabriel Plus, alhora que ha advertit que "poden quedar focus residuals" i que hi ha un centenar d'efectius que continuaran treballant tot el dia en la catedral. Plus ha afegit que la tasca dels agents serà també treure algunes obres d'art que no es van poder recuperar ahir i que comptaran amb l'ajuda d'experts.

Més de quatre-cents bombers han participat en les tasques d'extinció i han contribuït amb el personal de seguretat, el de la catedral i el del ministeri de cultura francès a salvar obres d'art que es guardaven a Notre-Dame. Relíquies, quadres i escultures són alguns dels tresors de la catedral que es van retirar per evitar danys de les flames que si que han destrossat l'agulla de l'edifici, el creuer i la major part de la coberta. El que han quedat intactes han estat les dues grans torres i la façana de Notre-Dame que estan considerades autèntiques joies de l'art gòtic.

Els bombers anuncien l'extinció total del foc de la catedral

tracking