Espanya

Un incendi a Badalona provoca tres morts i una trentena de ferits

Un bebè està en estat crític per inhalació de fum i dos adults més, en estat greu, després de precipitar-se al buit per fugir de les flames

Un incendi a Badalona provoca tres morts i una trentena de feritsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

pTres persones van morir i una trentena més van resultar ferides, entre les quals un bebè que es troba en estat crític i dos adults, en estat greu, després de precipitar-se al buit, en l’incendi que es va produir ahir en un edifici del barri de Sant Roc de Badalona. Els mossos d’esquadra encara no ha pogut determinar les causes que van provocar les flames, cap a les nou del matí, a la primera planta de l’edifici 244 de l’avinguda Marquès de Mont-roig de Badalona, i que es va propagar amb força i rapidesa als pisos superiors a través de l’escala. A causa de l’incendi, tres veïns van morir, i una trentena de persones més van resultar ferides, de les quals 16 van ser traslladades a diversos centres hospitalaris i les 13 restants van ser donades d’alta al mateix moment, pel sistema d’emergències mèdiques (SEM). Una de les difuntes era una padrina de 92 anys, i els altres dos, encara no han estat identificats.

Entre els ferits hi ha un bebè que va ser evacuat en estat crític cap a l’hospital de la Vall d’Hebron i dos adults més que s’havien precipitat al buit en intentar fugir de les flames i del fum. En tancar l’edició, encara estaven ingressats en estat greu, un també a la Vall d’Hebron i l’altre a l’hospital de Sant Pau. Els altres ferits es van repartir entre l’hospital del Mar, el dels Germans Trias i Pujol de Badalona i la Vall d’Hebron.

Alguns veïns del barri van denunciar que els bombers van trigar massa temps a arribar al lloc i que un dels afectats va estar 40 minuts esperant que arribés una escala mecànica per a poder-lo rescatar. De fet, algunes persones van ser evacuades amb una escala de mà proporcionada pels mateixos veïns, si bé els bombers també en van rescatar unes quantes més amb les escales mecàniques de les seves grues.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va sortir al pas de les crítiques i va assegurar que les primeres dotacions dels bombers van trigar nou minuts a arribar a l’edifici, ja que l’avís s’havia rebut a les 09.09 i els efectius del parc de Badalona van arribar a les 09.18. L’incendi es va controlar gairebé dues hores després però no es va donar per extingit fins a les 13.44 hores, una vegada revisats i ventilats tots els pisos. Buch va recordar que com sempre, la resposta dels equips d’emergències s’analitzarà quan la situació estigui normalitzada, perquè el més important era atendre els ferits, garantir la seguretat de l’edifici i investigar les causes de l’incendi i de la seva propagació. Tampoc va voler contestar a les queixes dels veïns sobre la manca d’escales mecàniques per facilitar l’evacuació dels afectats, ja que considerava que no era el dia per fer-ho. “L’anàlisi de tot el que ha succeït es farà una vegada l’emergència estigui desactivada”, va apuntar. En la mateixa línia es va referir el cap d’emergències de la regió metropolitana nord dels bombers, Eduard Martínez, qui va assegurar que la sortida dels bombers va ser “immediata” tant dels efectius de Badalona, com també dels de Santa Coloma de Gramenet, que es van mobilitzar. En una protesta convocada pels sindicats, els bombers fa setmanes que han deixat de cobrir hores extres com a mesura de pressió per a exigir millores en les seves condicions de treball, la qual cosa ha provocat que alguns parcs no poguessin obrir alguns dies per falta d’agents.

L’ajuntament de Badalona ha decretat tres dies de dol, per la qual cosa les banderes onegen a mig pal i s’anul·len tots els actes protocol·laris.

tracking