xina

Xi avisa Taiwan que no renuncia a la força per a la reunificació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president xinès, Xi Jinping, va assegurar ahir durant un missatge commemoratiu de la Carta als compatriotes de Taiwan que “la Xina ha de ser i serà reunificada”, un objectiu per al qual no va descartar l’ús de la força.

El líder xinès va assegurar que “no prometem renunciar a l’ús de la força i ens reservem l’opció de prendre totes les mesures necessàries”, durant un discurs pel quarantè aniversari de la carta, que va iniciar un gir cap a la solució del conflicte entre Pequín i Taipei establint les bases del principi “un país, dos sistemes”.

“Els xinesos no combaten amb els xinesos”, va apuntar el president del país asiàtic en declaracions recollides per l’agència estatal de notícies Xinhua, al mateix temps que va precisar que una intervenció armada seria un recurs contra “la interferència de forces externes i el petit nombre de separatistes de Taiwan i les seves activitats”. Si bé el missatge no és nou –Xi ha apostat sempre per la reunificació–, sí que denota major fermesa que en ocasions precedents.

tracking