brexit

Juncker diu que el Regne Unit no es quedarà a la UE a “qualsevol preu”

El president de la Comissió Europea exigeix a Londres i a Theresa May que aclareixin si volen abandonar les institucions europees

Juncker diu que el Regne Unit no es quedarà a la UE a “qualsevol preu”efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, diu que la intenció dels Vint-i-set en relació amb el Regne Unit no és mantenir aquest país dins de la Unió Europea “costi el que costi”, sinó que el que es pretén és “claredat” sobre “les nostres relacions futures”. S’ha insinuat que el nostre objectiu és mantenir el Regne Unit a la Unió Europea costi el que costi. Aquesta no és la nostra intenció. Tot el que volem és claredat sobre les nostres relacions futures”, va dir Juncker en una entrevista que va sortir publicada diumenge al dominical alemany Welt am Sonntag.

El president de la Comissió Europea recorda a l’entrevista que “no som nosaltres els que deixem el Regne Unit, és el Regne Unit qui deixa la Unió Europea”, i considera que “és molt poc raonable de part de l’opinió pública britànica creure que només li correspon a la Unió Europea proposar una solució a tots els problemes futurs britànics”. “La meva petició és aquesta: posin-se d’acord i digui’ns després què és el que volen. Ja fa mesos que les nostres propostes estan sobre la taula”, diu Juncker en relació amb el Brexit. El president de la CE afegeix que “si la Cambra dels Comuns dona suport a l’acord de sortida a mitjan gener, llavors començaríem a preparar la relació futura entre el Regne Unit i la Unió Europea l’endemà sense esperar fins al 29 de març”.

Juncker diu que té “la impressió que la majoria dels parlamentaris britànics desconfien tant de la UE com de la senyora [Theresa] May”. Preguntat sobre si finalment el Regne Unit abandonarà la Unió Europea el pròxim 29 de març, Juncker declara que treballa “assumint que s’anirà, perquè és el que va decidir el poble britànic”. El president de la Comissió Europea també fa referència en l’entrevista a l’ascens dels partits populistes en diversos països de la UE i a l’actitud dels partits conservadors cap a ells. “Crec que és un gran error entre un creixent nombre de persones dels partits tradicionals imitar els populistes sense pensar-ho bé. No hem de creure que els populistes tenen raó”, afegeix Juncker.

tracking