espanya

El PP assegura que Pedro Sánchez és l'únic “pres polític” a Espanya

El secretari general de la formació, Teodoro García, endureix el to i ataca Susanna Díaz per l’aproximació de les eleccions andaluses

El PP assegura que Pedro Sánchez és l'únic “pres polític” a Espanyaefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PP, Teodoro García, va afirmar ahir que el “l’únic pres polític” a Espanya és Pedro Sánchez. El dia després de l’anunci de la petició de condemna de fins a 177 anys de presó per als representants independentistes catalans, el PP va tornar a carregar contra el president del govern espanyol, a qui va acusar de ser un “ostatge” pels “compromisos” que va adquirir. Ho va dir durant el seu discurs de clausura de la reunió Intermunicipal Popular de Màlaga, en la qual va participar amb el president del PP d’Andalusia, Juanma Moreno, i el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.

A més, García va apuntar també contra la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, davant de l’aproximació de les eleccions andaluses, previstes per l’any que ve. “Susana i Pedro Sánchez estan al mateix vaixell, encara que a vegades ho amagin intencionadament, ho dic perquè a Susana Díaz només li fa falta posar-se el llaç groc”, va assegurar el dirigent popular, que també va criticar l’apujada d’impostos plantejada per l’executiu de Sánchez. D’altra banda, García també va assegurar que l’executiu espanyol ha canviat de criteri en la causa contra els líders independentistes.

El secretari general del PP també es va recordar de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, a qui li va retreure que recordés que Pedro Sánchez no era president de l’executiu quan el passat mes de maig va afirmar en una entrevista que creia que havia existit un delicte de rebel·lió a Catalunya.

La portaveu nacional de Ciutadans, Inés Arrimadas, es va sumar a les crítiques i va afirmar que Susana Díaz “vol defensar els interessos dels andalusos” i que “no pot estar callada mentre els pressupostos d’Espanya es negocien a la presó amb Junqueras”.

Per la seva banda, altres partits com Podem i PSOE van insistir que encara és possible l’aprovació dels pressupostos per a l’any que ve. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es va dirigir a ERC i el PDeCAT per intentar convèncer les dues formacions independentistes perquè aprovin els comptes malgrat la “ràbia” que poden sentir per la petició de les condemnes el procés. Iglesias va demanar als partits independentistes que no facin pagar la situació a “la gent treballadora”. En tot cas, el representant del partit lila va afirmar que sent “vergonya” que els violadors pel cas de la Manada hagin estat condemnats a nou anys i que ara es demani 25 anys per a l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras.

“Un gran error”

Des del PSC, Miquel Iceta, va advertir ahir als partits independentistes que és un “gran error” vincular el vot dels pressupostos al judici a la cúpula del procés, i va demanar que abans d’abordar de manera “frívola” el tema que pensin en les persones que poden beneficiar aquests comptes. En un acte a Tortosa, Iceta va replicar al president de la Generalitat, Quim Torra, que va anunciar que el poble de Catalunya retirarà el suport al president espanyol, Pedro Sánchez, i que “mai” votarà els pressupostos generals. El líder del PSC va lamentar que després de la presentació de les conclusions de la Fiscalia, va sentir Torra dir que Sánchez era “còmplice” de la repressió. Paral·lelament, Iceta també va criticar Pablo Casado i Albert Rivera per acusar el màxim dirigent espanyol de “cedir al xantatge dels independentistes”.

tracking