Vaticà

El Papa convoca les Conferències Episcopals per tractar dels abusos

El pontífex reunirà 130 bisbes de tot el món “per parlar de la prevenció d’abusos a menors i adults vulnerables”

El Papa convoca les Conferències Episcopals per tractar dels abusosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Papa Francesc va convocar ahir els presidents de les Conferències Episcopals de tot el món del 21 a 24 de febrer al Vaticà per parlar de la prevenció dels abusos a menors, en una trobada sense precedents a la història recent de l’Església catòlica. “El Sant Pare, després d’escoltar el Consell de Cardenals, ha convocat una reunió amb els presidents de les Conferències Episcopals de tot el món per parlar de la prevenció d’abusos a menors i adults vulnerables”, va assenyalar ahir la vicedirectora de l’oficina de premsa del Vaticà, Paloma García Ovejero. Seran uns 130 bisbes els que acudeixin al Vaticà, segons van informar fonts de la Santa Seu.

Ahir mateix, l’Església catòlica alemanya va revelar en un estudi que ha registrat 3.677 casos d’abusos sexuals a nens i joves entre el 1946 i el 2014. Entre els últims escàndols d’abusos sexuals en el si de l’Església es troben els destapats a Xile, que van obligar tots els bisbes xilens a posar els seus càrrecs a la disposició del Pontífex, i els dels Estats Units.

Precisament avui, Francesc rebrà diversos bisbes dels EUA després dels casos d’abusos que han esquitxat l’Església d’aquest país, i que involucren l’excardenal nord-americà Theodore McCar­rick, cessat del Col·legi Catedralici pel propi pontífex el juliol passat. Concretament, acudirant a aquesta trobada al Vaticà el president de la Conferència Episcopal nord-americana, el cardenal Daniel DiNardo, arquebisbe de Galveston-Houston, i el cardenal i arquebisbe de Boston, Sean Patrick O’Malley, que és a més president de la comissió pontifícia per a la protecció dels menors. També l’arquebisbe de Los Angeles i vicepresident de la Conferència Episcopal, José Horacio Gómez, i el secretari general, Brian Bransfield.

De forma paral·lela, ahir va concloure la reunió de tres dies que han mantingut a Ciutat del Vaticà el consell de nou cardenals nomenats pel Papa Francesc per ajudar-lo en les seves reformes, l’anomenat C-9. A l’última sessió no hi van estar presents els cardenals Francisco Javier Errázuriz Ossa, arquebisbe emèrit de Santiago i molt qüestionat a Xile pels escàndols d’abusos a menors, ocultats per l’Església d’aquest país; George Pell, que afronta a Austràlia un judici relacionat amb abusos sexuals; ni Laurent Monsengwo Pasinya.

Dilluns passat, el C-9 ja va explicar en un comunicat que havia proposat al Papa Francesc reflexionar sobre “el treball, l’estructura i la composició del consell”.

tracking